A július 12 én másodvetés ként kis dombok ba
elhelyezett uborka magok ból körülbelül mikor lesz
termés (amikor már úgy jól terem)?
Agusztus vége ha szerencséd van, ilyen melegben az a kis palánta rögtön kiég a napon
2022. júl. 16. 15:02
2/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!! - Lehet, hogy gondolkodnom kellene valami takarásban....(?)
Még nem bújtak ki a növénykék...
3/12 A kérdező kommentje:
A cukkinit is takartam még, miután a magokat földbe tettem (kaszálékkal takartam...egy darabig...miután már kikeltek a kis növények, nem sokkal azután leszedtem róla...nagyon jól terem)
Nem a föld alatt fog kiégni, hanem miután kikelt.
Spriccelgetni is 100%-ban értelmetlen. Ha ültetéskor benedvesíted a földet rendesen, akkor az kelésig elég.
Miután kikelt, akkor kellene árnyékolni. Pl. valami keretre szerelt raschelhálóval. Mivel most túlságosan nagy hőség jön, amit a kicsi magonc nem fog bírni. Ez most nem jó időszak neki.
2022. júl. 18. 16:18
Ja, és mi az, hogy dombokba van elhelyezve a mag? Inkább mélyedésekbe kellett volna, hogy minél jobban tartsa a nedvességet a mag környéki föld. De sima föld is megteszi. Viszont a domb jót tesz a kiszáradásnak, és még csak öntözni se tudod, mert elfolyik a víz.
2022. júl. 18. 16:20
6/12 A kérdező kommentje:
A dombokba ültetést a neten találtam..valami olyasmi volt írva, hogy nem szereti a vízben tocsogást, azért bombba. Egyébként nálam működik a dolog, mert van egy kis 2 l-es kézi permetezőm, amibe a nyomást kézzel kell felpumpálni (praktikus volt ez más növények locsolására is)..naponta kétszer meg szoktam spriccelni vele a dombokat, hogy átnedvesedje a föld. Teganp gondoltam, betakargatom gaz-kaszálékkal (olyan szálas cucc)...este kitakartam, hogy éjjel levegőzzön...majd reggel visszahúzom rá....d.e. már találtam 2 kibújt növényt. Visszatakartam. Szerintem jön majd a többi is. Úgy volt írva, hogy minden dombocskába 2 -3 magot tegyünk...amikor már stabilan nődögélnak, minden dombocskába csak 1 növényt hagyjunk meg.
Ahol a vízben tocsogást írták, az valószínűleg egy angol nyelvű cikknek a minden gondolkodást nélkülöző fordítása. Ott nagy probléma tud lenni a sok eső, erre találták ki pl. a magaságyást is, ami nálunk szintén értelmetlen dolog, mert pont az hiányzik itt, aminek kiküszöbölésére az egész technológia létrejött, azaz a rengeteg víz. De nálunk nem a sok nedvesség a probléma, még tavasszal sem, hanem a szárazság.
Te rengeteget dolgozol pár növénnyel, ennyi munkával egy egész kertnyi uborkát szoktak termelni. :)
2022. júl. 19. 19:34
8/12 A kérdező kommentje:
#7 - köszi...ez biztosan így van....de nekem ez most presztizskérdés, mert az új barátnőm (talán a legutolsó)...várja az eredményt...nagyon szereti az uborkát
9/12 A kérdező kommentje:
...persze semmi nem múlik az uborkán...ez inkább csak nekem fontos (valamennyire)
10/12 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: