Két láncfűrész között vacillálok. Husqvarna 450E vagy Oleo mac GSH 560. A Husqvarna 250 ezer, de csak 3.2 lóerős. Az Oleo Mac 3.5 lóerős, de csak 100 ezer. Melyiket vennétek?
A Makita soha nem gyártott benzines fűrészt.
1991-ben megvette a német Dolmar márkát, és onnantól a Dolmar némely gépét kék színben is gyártotta, és Makita matricával látta el. Ezek teljes mértékben megegyeztek a saját gépeikkel, a színezésen kívül.
Itt a magyar Makita oldalon jelenleg semmilyen benzines gépet nem árulnak:
Nekem van hivatalos forgalmazótól vásárolt Oleo Mac GSH 560-as láncfűrészem. Egy kínai szar. Bármennyire is gondját viselem, törődök vele, akkor is egy vacak. Az első néhány köbméter után nyikorog, visít. 13 m3 után eltörött az lánckenő olajpumpa és csak úgy fosta az olajat. Két külön szerviz is azt mondta, hogy tipikus kínai felépítmény. Mind ugyanaz csak más burkolattal. Csak otthon vágtam vele némi tüzifát, szünetet is tartva, hogy lehűljön.
Azért vettem Oleot, mert apám is vett úgy 10 éve egyet és az elnyűhetetlen eredeti olasz volt még.
Nagyot csalódtam. Nem ajánlom.
19
Garanciára mit mondtak?
Az én Oleo-Mac gépemnél kb. egy év után jött elő a probléma (gari 2 évre van), a tankszellőző dugult el. A szerződéses szerviz meg is csinálta, de a forgalmazó cég visszadobta azzal, hogy ez nem garanciális hiba. Pedig a legtöbb gépnél soha az életben nem kell cserélni, tehát nem minősül kopóalkatrésznek... (Szerviz szerint gyárilag volt rossz, mivel én csak 1 órát használtam az első évben, ennyi idő alatt nem tudott volna elromlani, de korábban ilyen 10 perces használatok alkalmával nem jelentkezett a gond, csak úgy 20 perc után.)
Szerintem ezt mindenkinél eljátsszák, aztán aki bírósághoz fordul, annak kifizetik, aki meg nem, annak nem fizetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!