Mi lehet a baja a 25éves kajszi fának? Levél alig van rajta, és inkább csak lógnak. Gyümölcs egyáltalán nem fejlődik. Úgy néz ki, mint 3-4 héttel ezelőtt. Olyan mintha az idő megállt volna. Nem sárgulnak a levelek, de mintha nem lenne bennük élet.
Úgy látom a mellette lévő is kezd úgy kinézni, de azon már sokkal nagyobbak a gyümölcsök. Ezek egyidős fák. Ez véletlen lehet, vagy a gutaütés fertőző?
Én rontottam el valamit?
Mutass pár fotót.
Gutaütésnél pár nap alatt elfonnyadnak a levelek, eddig stimmel, de utána leszáradnak. Ha hosszabb idő óta néznek ki így, akkor az valószínűleg nem gutaütés.
Ha nincs termés, az nem függ össze ezzel, akármi is. Vagy elfagyott a virág, vagy nem permetezted virágzásban, és a monília elvitte. (A monília is okozhat ágpusztulást.)
Mézgásodást látni a fán?
6
Az lehetett tényleg gutaütés. De érzékeny fánál sima monília is.
Vagy 30 éve nekem is elvitte a gutaütés egy 8-9 év körüli sárgabarackfa tetejét meg egyik oldalát. Akkor elkezdtem permetezgetni (először még nagyjából ész nélkül, mert nem értettem hozzá), aztán az elhalás megállt, a következő évben 2 m-es új ágak fejlődtek, és idén is lesz rajta 4-5 mázsa.
(A törzsnek az az oldala, ami elhalt a gutaütés miatt, a mai napig se forrt be rendesen. Oldalról ránőtt két oldalról a háncs, de látni belül az azóta kikorhadt csíkot.)
1# 😥 a legszebb fa volt a kertben.
4# nincs mézgásodás, és jobban utána olvasva valószínű tényleg gutaütés lehet.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!