Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a baja a 25éves...

Mi lehet a baja a 25éves kajszi fának? Levél alig van rajta, és inkább csak lógnak. Gyümölcs egyáltalán nem fejlődik. Úgy néz ki, mint 3-4 héttel ezelőtt. Olyan mintha az idő megállt volna. Nem sárgulnak a levelek, de mintha nem lenne bennük élet.

Figyelt kérdés

jún. 7. 22:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Gutaütést kaphatott.Eddig élt a fa .
jún. 7. 22:29
 2/9 A kérdező kommentje:

Úgy látom a mellette lévő is kezd úgy kinézni, de azon már sokkal nagyobbak a gyümölcsök. Ezek egyidős fák. Ez véletlen lehet, vagy a gutaütés fertőző?

Én rontottam el valamit?

jún. 8. 04:51
 3/9 anonim ***** válasza:
15%
Alighanem megmeresztette a tüdejét a Marika, amé elvitte a 60 éves öregembert. Nézz utána nyugodtan. ( Mónika show)
jún. 8. 05:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mutass pár fotót.

Gutaütésnél pár nap alatt elfonnyadnak a levelek, eddig stimmel, de utána leszáradnak. Ha hosszabb idő óta néznek ki így, akkor az valószínűleg nem gutaütés.

Ha nincs termés, az nem függ össze ezzel, akármi is. Vagy elfagyott a virág, vagy nem permetezted virágzásban, és a monília elvitte. (A monília is okozhat ágpusztulást.)

Mézgásodást látni a fán?

jún. 8. 06:08
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
Lehet egy bő locsolás is rendbe hozza.
jún. 8. 10:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ugyanilyen tünetekkel ment tönkre 10 éve egy nagy kajszifa.El sem akartam hinni, hogy nem csak valamilyen zavar, és rendbejön. De nem, lassan elszáradtak az apró levelek és a kis barackok is.Az idén az azóta ültetett (a kert másik részébe)kajszifa is ugyanígy járt. Hétvégén ki kell vágnom, pedig ennek is akartam adni mégegy esélyt, de már csörgősre száradt az egész.
jún. 8. 10:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

6

Az lehetett tényleg gutaütés. De érzékeny fánál sima monília is.

Vagy 30 éve nekem is elvitte a gutaütés egy 8-9 év körüli sárgabarackfa tetejét meg egyik oldalát. Akkor elkezdtem permetezgetni (először még nagyjából ész nélkül, mert nem értettem hozzá), aztán az elhalás megállt, a következő évben 2 m-es új ágak fejlődtek, és idén is lesz rajta 4-5 mázsa.

(A törzsnek az az oldala, ami elhalt a gutaütés miatt, a mai napig se forrt be rendesen. Oldalról ránőtt két oldalról a háncs, de látni belül az azóta kikorhadt csíkot.)

jún. 8. 11:42
 8/9 A kérdező kommentje:

1# 😥 a legszebb fa volt a kertben.

4# nincs mézgásodás, és jobban utána olvasva valószínű tényleg gutaütés lehet.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!

jún. 8. 12:24
 9/9 anonim ***** válasza:
38%
Sajnos már nem kedvez az éghajlat a kajszinak. Mi egyet ültettünk novemberben, de úgy nézem nem húzza sokáig. Datolyaszilva lesz majd helyette meg kiwi, gránátalma. Elengedtem a konvencionális gyümölcsöket, mert permetezgetni meg folyamatosan aggódni nem fogok miatta.
jún. 10. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!