Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egyáltalán nem érzem, hogy...

Egyáltalán nem érzem, hogy élnék? Mármint igazán, mitől lehet ez? Hogyan legehet ezen változtatni?

Figyelt kérdés

Lassan már 4 hónapja folyamatosan úgy érzem magam, hát nem is tudom... mint egy élőhalott. Persze történnek velem dolgok, viszont kicsit olyan, mintha nem is velem történtek volna. Szinte alig tudom őket felidézni. Leginkább az eseményekhez társuló érzést nem. Kicsit úgy érzem, mint ha valami búra alol nézném a világot, mintha nem érzekelnem, látnám, és hallanám az eseményeket, úgy mint korábban. És nem is igazán okoz semmi örömöt(Mármint hosszútávon). Céltalannak érzem maramat és az életemet. Mennek el a napok, hetek, hónapok, úgy, hogy én nem élek igazán.

Hogy lehet rajta segíteni?

A kiváltó oknak talán lehet köze ahhoz hogy asszem fél éve kezdtem el gyógyulni az anorexiábol, es mivel hamar észrevették, mondhatni gyorsan kijöttem belőle (persze vannak hullámvölgyeim, a kajával kapcsolatban) viszont a hangulatom azóta sem a régi. Van, hogy konkrétan depressziós vagyok vagy volt olyan is, hogy látszólag ok nélkül (legalább is én nem tudtam az okát) olyan erős szorongás jelentkezett nálam, hogy kb 4 hétig gyógyszert kellet szednem. (frontint) Ezek mellet még annyi, hogy jövőre sulit váltok mert a jelenlegi osztálomban nem nagyon vannak barátaim, mert az anorexia miatt eléggé elszigetelődtem. (Vannak akik konkrétan bántanak is.).. Szóval mit tudok ez ellen csinálni? Nagyon szeretném visszakapni a régi önmagamat...

18-4 éves /L

2024. jún. 1. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezen főleg az akarat segít. Csinálj dolgokat, bármit, amitől jól érzed magad, ami boldogít.
2024. jún. 1. 20:13
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy rokonom volt ilyen, igaz ott közbeszólt a szülők válása és , hogy apu lelécelt másik országba anyu meg 100 km-re egy másik városba.

Enni sem evett, szintén csont és bőr volt, kórházba is került. Pszichológusra volt szüksége, hiába beszéltem vele vagy más.

a kirándulások és a sport tett jót neki.

2024. jún. 1. 21:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Az első bekezdés ilyen "agy(i)köd" szintű dologra emlékeztet, attól még lehet, hogy nem az. Mindenesetre, amikor nekem volt hasonló gondom, a szabadlevegőn töltött idő, illetve aktív (de nem túlzásba vitt) mozgás segített sokat. Illetve olyan agyat megmozgató feladatokat csináltam, amik segítettek ebből kilendülni.

Szerintem nálad is megérnének egy próbát.

2024. jún. 2. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!