Hogyan lehet távol tartani a verebeket a barackfáktól? Sok veréb van felénk és a barackfáimon tanyáznak. Mivel lehetne őket elriasztani, vagy bármit kezdeni velük?
Felkötözöd a macskát a fára. Vagy madárhálót teszel fel, ami zárt, és még kisebb rés sincs rajta. Ezeken kívül más lehetőség nincs. (Ha lenne, nekem se kellene félteni a gyümölcseimet a seregélyektől, rigóktól, szajkóktól.)
Bármi riasztót 3 nap alatt megszoknak.
"A barack még eleve nem érett, ha esik az esö, lemossa, másrészt meg evés elött úgyis meg kell mosni"
Idióta! Folyamatosan fossák a barackot, nem mossa le az eső, felszívódik a gyümölcsbe a szar. Szóval a barack csak szilveszterkor érik? Mindent értek. Nem is tudom milyen lekvárt dunctoltam be most. Lehet fekáliát...
Hidd el, MINDEN GYÜMÖLCS a szabadban terem, mindet lesz-rják a madarak, rámásznak a csigák, meg még amit csak el tudsz képzelni, szóval ez a természetes. A gyömölcsbe a héján keresztül NEM SZÍVÓDIK FEL semmi.
SÖT, hogy még valamit eláruljak, az ÖSSZES ZÖLDSÉG a TRÁGYÁS FÖLDBEN nö, és azt szívja fel, azt hasznosítja, anélkül nem tudna megnöni semmi.
7
Mondjuk, ebben az egyben igazuk van, tényleg nem szívódik fel. A növények csakis és kizárólag szervetlen anyagot képesek felvenni. A szerves trágyának előbb szervetlenné kell bomlani (lásd: érett trágya), és ez után tudják hasznosítani a növények.
De az tény, hogy undorító a friss madárszar a gyümölcsön. A verébé még talán nem is annyira, de a rovarevő madarak, mint a seregély, azok teljesen hígat fosnak, és a gyümölcsön folyik végig. (Azon, amit véletlenül nem csíptek meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!