Kezdőoldal » Otthon » Kert » Törpe banánfa helyes gondozása?

Törpe banánfa helyes gondozása?

Figyelt kérdés
Van egy kb 2 éves törpe banánfánk, szépen növekedik de folyamatosan sárgul az alsóbb levelek csúcsai. Permetezem a leveleit, van alatta víz párologtatás céljából. Mi lehet a gond? Illetve kijött egy kis hajtás a tövénél, amivel fogalmam sincs mit kellene kezdeni.

#sárgulás #új hajtás #Törpe banánfa
jún. 3. 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:

"Az előző ellentettje a vízhiány, ezt arról vehetjük észre, ha a csúcsa elkezd barnulni, ekkor öntözzük meg bő vízzel, a meleg nyári időszakban pedig még permetezzük is."

Ettől még lehet, hogy pont a túl sok víz a baja, az is probléma.

[link]

Itt részletesebben írnak:

[link]

jún. 4. 00:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezeket énis olvastam, túl locsolva szerintem nincs lehet ez lesz a baj hogy több vizet igényelne mint gondoltam. Csak túl locsolni se merem.
jún. 4. 07:38
 3/6 anonim ***** válasza:

#2 Nem értek hozzá, én sajnos kicsinálok minden növényt, a párom jó kertben. Csak ezeket találtam mert én is szeretnék egyszer banánt. Gondoltam írok választ, mert tapasztalatom, hogy utána könnyebben reagálnak mások is ha már volt válasz a kérdésnél, mint amikor legelsők lennének.

Nekünk olyan banán kell majd ami nagyon igénytelen és elvan a kertben is szélvédett helyen. De ez majd a jövő, most még csak gránátalma, füge meg datolyaszilva van - ez utóbbi még fiatal, még nem tudni hogy viseli a kert körülményeit. Lakáson belül szegény banánt épp úgy megölném mint a többi növényt, vagy túllocsolom vagy túl kevéssé. :)

jún. 4. 08:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért sárguló az alsó levél mert az el szokta dobni! aztán hozzá az újat.
jún. 4. 08:42
 5/6 anonim ***** válasza:

"Illetve kijött egy kis hajtás a tövénél, amivel fogalmam sincs mit kellene kezdeni."

Add a szomszédnak, közben cigizzetek. Puszi.

jún. 4. 08:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Meg tiktokozzatok.
jún. 4. 09:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!