Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell helyesen kapálni? ...

Hogyan kell helyesen kapálni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Van jó pár sor szabadföldi eprünk, viszont körülötte a föld eléggé össze van állva és viszonylag szűk is a sorköz. Ilyen esetben szabad érinteni a gyökerét finoman vagy más megoldás lenne rá?
máj. 19. 09:34
 1/3 anonim válasza:
Ha leérett már, szerintem kapálhatod.
máj. 19. 09:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, de elég körülményes és olykor érzem ütközik. Sztem a gyökerét, van mikor szárát érintem. Az nem okoz problémát? 🙂
máj. 19. 12:22
 3/3 anonim ***** válasza:

De igen, ameddig le nem terem, legyél nagyon óvatos. Ha nem nagyon füves, akkor ne is kapálj addig. A gyökerek többsége sekélyen van, szóval nagy kárt tudsz tenni, és ez a termés minőségén is meg fog látszódni. Ha már szörnyen néz ki, akkor amit tudsz, kapáld, amit nem tudsz, ott meg kihúzgálod a gyomokat, aztán később jobban kapálod, szeptemberben pedig átülteted friss földbe. Ha sűrű, akkor, gondolom, már régebben ott van. Ha mégse olyan régen, akkor meg kapával megritkítod az egészet, és onnantól jobban tudod kapálni. Csak annyi indát hagyj, amennyi szükséges a fenntartáshoz.

Tavasszal egyébként mindig azzal kell kezdeni az eper művelését, hogy kapával ritkítasz.

Kapircsod nincs? Azzal finomabb munkát lehet végezni a tövek körül.

máj. 19. 12:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!