Milyen fákkal telepítenèd be a kertedet hosszú távon?
Figyelt kérdés
75m hosszú, 25 mèter szèles a terület.
Balatontól dèlre 15km-re, egy faluban.
Lehetősèg szerint olyan fajokat keresek amik rezisztensek, ès minèl kevesebb törődèst igènyelnek.
Lehet vad alany, díszfa, tüzelőnek való.
Figyelembe vève a porzást.
2024. máj. 8. 09:26
1/5 anonim válasza:
Oxyfa
Gyorsan megnő, nagyok a levelei, árnyékot ad.
2/5 anonim válasza:
Ha mint írod hosszú távban gondolkodsz akkor diót mondanék. Ezek a mostani fajták már nem olyanok, hogy elülteted és majd az unokád eszik belőle először. 17 diófám van, soha semmi gondozást nem kaptak, szépek, teremnek, a dióbél meg jó drága. Ja és szinte nincs alatta aljnövényzet, nem kell állandóan kaszálgatni.
5/5 anonim válasza:
Én is a diót mondanám. Azon kívül hársfát, kislevelű hársot (nagyon ellenálló, szép formás tud lenni és a méhek is tudnak róla legelni). Valamilyen juharfát is ültetnék, mondjuk Acer Rubrum-ot.
Ami nekem még nagyon tetszik, de nekem az árnyék volt a lényeg, azt meg nem sokat ad: nyírfa. Gyönyörű, a törzse is díszít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!