Kezdőoldal » Otthon » Kert » Házi célokra milyen fűkaszát...

Házi célokra milyen fűkaszát vennétek, és mennyit szánnátok rá?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Évek óta rágódtam rajta, de idén rászánom magam, és veszek egy benzines fűkaszát.

Sajnos egyáltalán nem értek még ezekhez az eszközökhöz, ezért bármilyen személyes tapasztalatnak, véleménynek örülök.

Összesen talán összeadva 1000-1300 nm területet (de ez több terület összeadva) kellene kaszáljak évente pár alkalommal.

A gaz magassága nem haladná meg a fél métert, a legnagyobb egybefüggő terület kb 700 nm

Mivel nagyon kevés szabadidőm van, ezért a legfontosabb szempont, hogy amikor akarom, akkor működjön a kasza, és tudjak vele dolgozni.

Karbantartással nyilván fogok foglalkozni, de olvastam véleményeket arról, hogy sokaknak órák telnek el olcsóbb kaszák beindításával, beállításával, mert nem megfelelő az üzemanyag ellátottság, erre egyszerűen nincs kapacitásom, azt szeretném, hogy amikor kell, azonnal induljon.

2024. máj. 6. 14:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#10: Hát én még olyannal nem találkoztam, hogy valamelyik a pengét bírja, a damilfejet meg nem. Fordítva már igen. No de tévedhetek is, nem volt a kezemben minden márka minden gépe.
2024. máj. 6. 21:00
 12/17 anonim ***** válasza:

#11 Már bokáig érő kis gazban is szenved.. : [link]

Térdig érő fűbe már konkrétan belefulladna.

Az acélpengét bármilyen gép könnyedén viszi, Ahhoz nem kell különösebb teljesítmény.

2024. máj. 6. 21:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Az olcsó gépek mind kinaiak.
2024. máj. 6. 21:23
 14/17 anonim ***** válasza:
Folytatnám a 13 elkezdett mondandómat. Csak a forgalmazók más néven hozzák forgalomba .Általában a motoron megtalálható a gyártó hely . A lóerő csak másodlagos.A damilfej fordulata legyen 10 ezer,vagy több.A gép súlya legyen 6 kg körüli.Hisz munka közben mindig nehezebbnek érezni.A Japán gépeket nagyon jónak tartom.A jót mindenben meg kell fizetni.
2024. máj. 6. 21:36
 15/17 anonim ***** válasza:
2024. máj. 7. 02:51
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen Oleo-Mac. Gyakorlatilag szegélynyírónak jó, másra nem. Pár évig kínoztam a telken, aztán mikor először vettem egy noname kínai piacos gépet, csak pislogtam, hogy hát ilyen is van? Nem szálanként kellett levadászni vele a füvet, hanem odatartottam, és eltűnt a fű. Az Oleo-t egyből tisztítottam is meg, és a neten eladtam. (Pedig az még olasz volt, nem kínai, mint a mostaniak.)

Kérdező, ha nem akarsz rá sokat költeni, akkor csak kínai (esetleg koreai meg hasonló) jöhet szóba. Ez pedig azzal jár, hogy többet kell javítani, mint egy 300 E-s gépet.

Nekem van egy Daewoo, amit dicsértek a neten, de az nem elég erős, pedig papíron nem volna rossz. Tényleg könnyen indul, megbízható, aránylag jó anyagokból van, de nagy fűhöz nem való. Pengével meg nem szeretem, mert - ha a földbe nem is áll bele - változó nagyságú fűben vagy túlpörög, vagy ha kisebb fűből nagyobba ér, akkor belefullad. Nyilván ha felraknék egy fülhallgatót, bömbölő zenével, akkor fullgázon nyomatni lehetne neki, nem zavarna a hangja, de mivel ezt nem akarom, így nem haladok gyorsabban vele, mint damillal, az állandó leállás miatt.

Másik dolog, hogy a damil összetöri a füvet, ami így jobban lefekszik, és a következő kaszálás idejére eltűnik. Késsel vágva pedig magasabban marad, és esetleg a következő vágásnál belekap a kés, megint csak belefullad.

Ha engem kérdezel, vegyél egy aránylag jó minőségű és erős kínai gépet, amivel öröm a munka. Nyilván időnként javítani kell (ezért nem kerül 300-ba), de mikor működik, akkor nagyon működik. :)

Pl.:

[link]

Nekem az egyik birtokon ennek a régi verziója van vagy 12 éve, és kell ugyan néha alkatrészt venni hozzá a piacon, de maga a motor még mindig nagyon szépen megy. Pedig elég durva dolgokra volt már használva.

2024. máj. 7. 11:32
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem kell túlgondolni szerintem. Jó pár éve piacon vannak a kínai bozótvágók, nagyjából látható, melyiket érdemes megvenni, melyiket nem.

Ilyen munkákra 40ccm alatti gép nem elég. Nekem Demon 580 van 5 éve, semmi gondom nem volt vele, pedig ritkán vágok fél méternél alacsonyabb gazt.

A Fuxtec is jó állítólag.

Ha van egy kis műszaki érzéke az embernek és nem lusta utánaolvasni, hogyan is működik a kétütemű motor, az ilyen feladatokra teljesen jók ezek az 50-80 ezres kaszák

2024. jún. 5. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!