Zivataros időben, eső után mennyire macerás a fűkaszálás?
"A nedves levágott fü beletapad a kaszába és leég."
Max. a 30.000 forintos kaszákkal fordul elő. Én ma vágtam le a tökig érő tarackot vihar után egy alsó-közép kategóriás husqvarnával.
Két gond van vele:
1. Nehezebben viszi (a kézi kaszával ellentétben), mivel a damil nem elvágja a fűszálat, hanem szétcsapja. A víz egy plusz ellenállást jelent, ami ekkora fordulatnál már észrevehető. De azért ha valami erősebb gépről van szó, akkor megoldható a dolog, csak lassabban haladsz.
2. A szórásvédőbe betapad a fűnyirkalék apraja, és nehezebb lesz lengetni, hamarabb megfájdul a derekad. De túl sok nem tud betapadni, mert a damil kiviszi, meg a túl sok a saját súlyától is kiesik egy idő után. Ha mégse, és nehéz, akkor fordulat nélkül földhöz ütöd, és a nagyja kiesik. (Ha mégse, akkor kézzel kilököd).
Szóval, ha máskor is meg tudod oldani, akkor ne a vizes füvet kaszáld, de ha valamiért sürgős, vagy máskor nincs rá időd, akkor nem megoldhatatlan probléma. Szakadó esőben is láttam már többször, hogy vágták. Én ennyire azért nem vagyok elvetemült, de az eső elállta után már vágtam a szülő háznál, mert búcsúra le kellett vágni az utcán, és addig már nem mentem.
Késsel is jó lehet, vagy ha tartasz számottevően vékonyabb damilt erre a célra, akkor annyival is könnyebb. A szórásvédőt nem erőltetném, ha nem lehet váratlan kő- meg ágfelverődésre számítani, kínaira meg rá se raknám, többet ér egy szuszpenzor, meg a necces részeken nem magadra szóratni a cumót, hanem inkább lassabban haladni, de elfelé küldeni.
Ez, hogy kétütemű, nem sokat számít. Annyi rongy gépet lehet kapni nagy köbcentivel is, ki se pörög rendesen, ereje éppcsak elég valamire, vizes fűben nem játszanék ilyen szöcskeijesztgetőkkel, ahogy a túl kis köbcentis jónevűeket is inkább szegélyezni tartanám. Itt nincs mese, kell legalább az a belépő 2,5LE, ami lehetőleg valós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!