Most ültettem néhány rózsát. Milyen gyakran kell öntözni? Mikor várható az első virágzás?
Ha most ültetéskor jól beiszapoltad, akkor jó darabig nem kell öntözni. Csak majd ha mellette 10 cm mélyen is száraz lesz a föld. Addig a környező talajból kap elég vizet a rózsa is.
Gondolom, rendesen visszavágtad ültetéskor. Enélkül problémás lehet. Ha csak a felszín száraz, az ne zavarjon, ott nincs neki gyökere.
Először virágozni talán június elején fog. (Kivéve, ha valamit nagyon rosszul csináltál, mert akkor lehetséges, hogy elhal a bimbó.)
3
Ilyenkor nagy hiba hetente locsolni, mikor egyébként is csupa sár a föld, a rózsa meg nem párologtat semmit.
5
Én meg azt írtam, hogy hetente locsolni nem ELÉG, hanem túl sok.
Kb. mint ha az lenne a kérdés, hogy mennyi száraztápot kell adni naponta egy macskának, és erre válaszolná, hogy elég a napi 10 kiló. (Nem pontos a hasonlat, mert a macska egyszerűen meghagyja a felesleget, de a rózsa kirothadhat a heti locsolástól, mert nem mocsári növény.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!