Virágzás végén mit jelent (kajszi)?
Chorus szerrel fújtam már kétszer (talán most a fagyot is megússzuk, bár jövő hét közepére most ígérnek kisebb hideget).
Tehát a leírás szerint a virágzás kezdetén, fővirágzásban és virágzás végén kell fújni. De mikor van a virágzás vége? Amikor kezdenek hullani a szirmok, vagy amikor már az összes szirom lehullt? Most nálunk talán kezdenek hullani már a szirmok, legutoljára szombaton fújtam.
Az ilyen évben érdemes azért háromszor.
Ez nem egy olyan dolog, amit annyira pontosan be kell tartani. Az a lényeg csak, hogy aránylag időben elosztva történjenek a permetezések, minden virág kapjon permetet legalább egyszer-kétszer.
Az utolsó permetezést én olyankor szoktam, mikor a virágok feléről már lehullott a szirom. (Vagy ahogy sikerül...) Vannak olyan elkésett virágok, amik még csak akkor nyílnak, és mivel ezek még jobban bírják a fagyot, mint az előrehaladottabb állapotban lévők, ezért ezeket is érdemes védeni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!