Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az oltott fán ahogy növekszik...

Az oltott fán ahogy növekszik a fa, az oltás helye is vándorol egyre feljebb, vagy az fix magasságban marad?

Figyelt kérdés
2024. jan. 28. 18:38
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

A gugli ad ki recepteket.

Viszont a fagél nem csak olcsóbb és egyszerűbb, hanem sokkal jobb oltáshoz. Az ilyen házilag barkácsolt oltóviaszban lévő összetevők, pl. az alkohol kivakíthatja a rügyeket állítólag. (A gyári oltóviasz más összetételű.)

2024. márc. 7. 12:20
 32/35 A kérdező kommentje:
Szemzésnél honnan tudom hogy a rügy amit kivágok az új ág lesz, vagy levél vagy virág?
2024. márc. 13. 14:33
 33/35 anonim ***** válasza:

Máshogy néz ki. Fajtól függ, hogy hogy. Neten rá tudsz keresni.

Általában a virágrügyek kerekebbek, némelyiknek hegye sincs. A hajtásrügyek keskenyebbek, és hegyesek.

Elhelyezkedés szerint is: ahol 2-3 vagy még több rügy nő egy helyről, középen van egy kicsi és hegyes, ez a hajtásrügy. A virágrügyeket már a szemzőhajtás vágásakor, még tárolás előtt le szoktam lökdösni, ha már aránylag fejlettek.

Nagyon ritka (pl. egyes meggyeknél fordul elő), hogy valahol csak virágrügy van, hajtásrügy nincs. Alapból szokott lenni hajtásrügy a legtöbb helyen.

2024. márc. 13. 14:49
 34/35 A kérdező kommentje:
Lehet most szilvát oltani úgy, hogy a vesszőt nem hűtőből veszem, hanem egy másik fáról vágok le ágat és azzal?
2024. ápr. 21. 12:08
 35/35 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet.

Csak olyan részt keress (hosszú, egyenes tavalyi vessző alsó részén), ami nem hajtott ki, és ezt használd.

Én is épp készülök egy ilyenre, mert az őz letörte egy csemete nemes részét, és amilyenre szeretném oltani, olyan vesszőt nem raktam el.

2024. ápr. 21. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!