Az oltott fán ahogy növekszik a fa, az oltás helye is vándorol egyre feljebb, vagy az fix magasságban marad?
A gugli ad ki recepteket.
Viszont a fagél nem csak olcsóbb és egyszerűbb, hanem sokkal jobb oltáshoz. Az ilyen házilag barkácsolt oltóviaszban lévő összetevők, pl. az alkohol kivakíthatja a rügyeket állítólag. (A gyári oltóviasz más összetételű.)
Máshogy néz ki. Fajtól függ, hogy hogy. Neten rá tudsz keresni.
Általában a virágrügyek kerekebbek, némelyiknek hegye sincs. A hajtásrügyek keskenyebbek, és hegyesek.
Elhelyezkedés szerint is: ahol 2-3 vagy még több rügy nő egy helyről, középen van egy kicsi és hegyes, ez a hajtásrügy. A virágrügyeket már a szemzőhajtás vágásakor, még tárolás előtt le szoktam lökdösni, ha már aránylag fejlettek.
Nagyon ritka (pl. egyes meggyeknél fordul elő), hogy valahol csak virágrügy van, hajtásrügy nincs. Alapból szokott lenni hajtásrügy a legtöbb helyen.
Persze, hogy lehet.
Csak olyan részt keress (hosszú, egyenes tavalyi vessző alsó részén), ami nem hajtott ki, és ezt használd.
Én is épp készülök egy ilyenre, mert az őz letörte egy csemete nemes részét, és amilyenre szeretném oltani, olyan vesszőt nem raktam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!