A féldeterminált paradicsomot hogy kell termeszteni?
Többek között a San Marzano paradicsomot néztem ki idénre, de azt írják róla hogy féldeterminált.
A folytonnövő paradicsomokat huzal mellett egy szálon futtatom, a determináltat pedig kikarózom.
Na de a féldetermináltal akkor mi a teendő?
Nálam is mindig csúcsrothadásos lett a kalciumhiány miatt, pedig direkt levéltrágyáztam kalciummal. És mivel nem is találtam jónak a minőségét, pár év után leálltam vele. Húsos, mint amit a multik árulnak, az ilyent én csak befőzésre használom, de ahhoz meg kicsi. A jó étkezési inkább leves. Mint a Lugas F1.
A féldeterminált amúgy nemigen fogja elérni a 2 m-t. Az 1,5-öt esetleg.
A féldetermináltak úgy működnek, hogy a hajtáscsúcson jön egy fürt, aztán alóla jön egy hónaljhajtás, ami tovább nő, és ennek a csúcsán is jön egy fürt, stb. Tehát állandóan van egy ilyen megtorpanás a növekedésben, a folytontermőkkel ellentétben, amiknél a termés soha nem terméscsúcson jön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!