A féldeterminált paradicsomot hogy kell termeszteni?
Többek között a San Marzano paradicsomot néztem ki idénre, de azt írják róla hogy féldeterminált.
A folytonnövő paradicsomokat huzal mellett egy szálon futtatom, a determináltat pedig kikarózom.
Na de a féldetermináltal akkor mi a teendő?
Mert egyszer tévedésből bekerült a folytonnövők közé pár determinált amik szintén így egy szálon lettek futtatva, de azokból semmi nem lett. Lett vagy 4-5cm vastag száruk, de termést nem igen hoztak.
Oké, az determinált volt, de ez meg valahol a kettő között van.
Ezt vedd úgy hogy ha 1 száron növeszted akkor 8 szint magas lesz. Körülbelül erős másfél méteres. Utána lehetséges hogy megáll.
A másik amire figyelni kell ennél az Olasz Marzanonál hogy lassan fog beérni. Tehát ez nem olyan lesz hogy hipp-hopp szedheted az alját, hanem csak iszonyat lassan érik be, akkor viszont rövid idő alatt az egész. (Ezért nem igen használják nálunk ezt a fajtát nagy mennyiségben.)
Egyetértek előttem szólókal.
Én két szálat szóltam vezetni, nem mintha spórolni akarnék a palántákkal, egyszer láttam valahol azóta így kötöm.
San marzano érzékeny a tápanyagra könnyebben bejön a csúcsrothadás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!