A chili paprikák mennyivel nőnek lassabban a normál paprikáknál?
Ha most elvetem a chili paprikákat, mennyivel később vessem a normál paprikákat hogy március közepére egyforma nagyságúak legyenek?
Egyáltalán lassabban nőnek mint a többi fajta?
Most szerintem meg ne vesd el.
Nagyon megnyúlik, kevés a fény.
Nem nő lassabban mint a másik.
Fajtafüggő.
Van, ami inkább rövidebb tenyészidejű, mint az átlagos étkezési paprika. Meg vannak nagyon hosszú tenyészidejűek is, ezeket érdemesebb hűvös helyen, cserépben átteleltetni. Nekem is volt olyanom, ami csak szeptemberben hozta az első termését.
Konkrét fajtára kell rákeresni a neten.
Forgatni nem érdemes, mert nyúlik tőle. A fény felé fordulás úgy történik, hogy az árnyékos oldal még pluszban nő. És ha elfordítod a leveleket a fénytől, akkor az amúgy is kevés fényt még rosszabbul hasznosítja a növény.
Ha folyamatosan egy felé néz a növény, akkor beáll a neki legjobb irányba, és úgy lesz egyenes, kissé megdőlve. Aztán kiültetéskor majd függőlegesre állítod, és ennyi, jól fog kinézni.
Trinidad Moruga Scorpion
Habanero Red
Habanero Orange
Habanero Chocolate
Jelenleg negyedakkorák mint a többi paprika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!