Akác tűzifának?
Figyelt kérdés
A kertem hátsó végében van egy kisebb terület amit semmire sem használok. Arra gondoltam, hogy ültetek oda pár akácfát, majd pár év múlva mikor megfelelő méretűek kivágom őket tűzifának.
Szerintetek erre megfelelő az akác? Első sorban a gyors növekedése miatt gondoltam rá.
2023. nov. 14. 11:32
11/16 anonim válasza:
Jól írja a 10 es.Ekkora ültetvényt már az erdőgazdaság felügyel.
9 voltam.
12/16 anonim válasza:
Jó lehet de a bálványfa jobb, kb 2èvente vágom ki a hajtásokat 5-10cm vastagság, hosszú egyenes törzs minimális ággal, de azok se vékonyak. Hiába puha fa gyanta mentes ès fűt kb mint a fenyő csak füst nélkül. Hátránya hogy vágáskor büdös ès kinn hagyva takaratlanul gyorsan korhad.
13/16 anonim válasza:
Még arra is kell figyelni, hogy ne ültesd a szélsőket túl közel a kerítéshez. Sok helyen önkormányzati rendelet is szabályozza a telekhatártól való faültetési távolságokat. (Pár éve rászántam az időt, HÉSZ-eket olvasgattam ebben a témában. Akácra 1-9 m közt mindent találtam.)
15/16 anonim válasza:
Amit fontos figyelembe venni,az a telekhatártól való távolság,főleg a fa árnyéka miatt.Amilyen magas lesz a fa,akkora árnyékot fog tartani.
Nem örülne a szomszéd ha területe 1 részén csak
a moha teremne meg.A szélső sor fa ágai meg a telke fölött lennének.
Ha nem sűrüre vannak ültetve ,akkor a lomkoronán átmegy a napfény is .
16/16 anonim válasza:
Nem csak az árnyék a lényeg, hanem a gyökerek is, amik kiszárítják talajt nyáron. Azok egy nagy akác esetén elmennek akár 20 m-re is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!