Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lenne,aki ezt így bevállalná,a...

Lenne,aki ezt így bevállalná,avagy felejtős?

Figyelt kérdés
A párommal megvettünk egy nagy kertes ingatlant,ahol vannak olyan korhadt,idős fák,amiket ki szeretnénk vágatni. Mivel sok minden másra is kellene a pénz,így megmondom őszintén, nem szeretnénk erre külön költeni, a kivágatásukra. Nagyapámmal beszéltem telefonon,és ő azt mondta,hirdessük meg úgy,hogy ha valaki kivágja a fát, akkor el is viheti fizetségképp.Tehát a kivágásért, "tüzi fában" fizetnénk. Ez mennyire kivitelezhető? Lenne olyan falun,aki ebbe belemenne? És hol lehetne ezt esetleg meghirdetni?Vagy abszolút felejtős? Mi légkondival hűtünk,fűtünk így nincs szükség a fára. Nagyapámék 70 km-re laknak, a barátom szülei meg szintén légkondival fűtenek.
2023. okt. 21. 20:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt azért óvatosan kezelném. A nyakamat rá, hogy a települési csoportokban az ilyen hirdetésekre Kalányosék és társai ugranának rá első körben. Ha 5 c típusú jelentkező van, akkor egyrészt arra normál ember már nem biztos, hogy "licitál", illetve azért nehezen dumálja ki magát az ember arccal, hogy miért nem kell inkább mégsem jönni, vagy miért a Lakatos famíliát választottad helyettük. Jobb esetben éjjel eltűnnek a fáid. :D

Szóval első körben körbekérdeznék a szomszédoknál, ismerősök között, hogy tudnak-e olyat, akinek esetleg kellhet azzal a feltétellel, hogy el is vihetik. Próbálnék inkább egy nyugdíjast, vagy rászoruló, de tisztességes családot keríteni akkor is, ha ez több idő. Ha ez így nem jön össze, akkor hirdetnék csoportokban, hátha. Szerintem lesz rá jelentkező, a kérdés tényleg az, hogy milyen munkát végeznek és mennyire néznek körül közben a portán...

2023. okt. 22. 08:47
 12/14 anonim ***** válasza:
43%
Nyugi lesz rá jelentkező aki a fa fejében kivágja. Ha rám hallgatsz a megállapodásba a tuskó eltávolítását is vedd bele mert az a szívás nem a döntés
2023. okt. 22. 08:52
 13/14 anonim ***** válasza:

12

Viszont pont a tuskó eltávolítását senki nem fogja vállalni a fa árában. Ez akkora munka, amiért el lehet kérni az adott tűzifa árának két-háromszorosát.

Már az is pénzes lesz, ha nem ássák ki az egészet, csak körbeássák egy ásónyom mélyen, és úgy levágják, hogy a talajszint alá kerüljön a teteje, hogy füvesíteni lehessen. Nem azért, mert akkora nagy munka, hanem mert ha véletlenül a törzs aljába bele van nőve egy kis kavics, az hazavágja a láncot. Én már jártam így, saját öreg cseresznyefával.

Utána még 5-10 év, fától és szerencsétől függően, hogy a fatönk elkorhadjon, és akár szántani lehessen a helyét. Baltával a folyamatot meg lehet gyorsítani.

Ha sarjadzós fajta fa (pl. szilva), akkor a tönkbe a fűrész orrával készített mélyedésekbe glifozátot kell önteni, különben egy év múlva akkora bozót lesz az udvarodon, hogy még egy vaddisznókonda is él majd benne...

2023. okt. 22. 09:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Tuskó: kérdés, mit akartok tovább a telekkel. Néhány évig benne kell hagyni a földben, amíg kicsit elkorhad a gyökere, utána sokkal könnyebb kiszedni. Persze, csak ha nincs útban. Volt, amit szándékosan nem talajszint felett vágtunk le, hanem olyan magasan, hogy ülni lehessen rajta. Kerti szék helyett :) vagy a gyerekeknek leugrálni róla.

Ellenkező esetben hasznos lehet egy kis markoló, ha már elmentek a favágók.

2023. nov. 5. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!