Érdemes locsolással gyorsítani a komposzt érését?
Idei komposztot, aminek nagy része levágott fű, keverem földdel,hogy jövőre jó táptalajt legyen belőle.
Aggódom, hogy nem fog teljesen elkomposztálódni tavaszig, a vetés kezdeteig. Magaságyásba lesz.
Ha a földdel való összekeverés után mindennap locsolom, segítek rajta?
Most már nem nagyon fog kiszáradni. Még ha nem is esik, a harmat miatt mindig nedves lesz valamennyire, ha nem napon tartod.
Nyáron kellett volna locsolni, mikor a meleg levegő miatt kiszáradt.
Természetesen, télen is folyik a komposztálódás, de lassabban.
Nekem egyébként az alja rendesen komposztálódott, minden öntözés nélkül, mert olyan sok eső volt idén. Tegnap vittem ki utánfutóval a telekre.
Ööö, azt hogy érted, hogy kevered földdel? Levágás után a zöld füvet kevered földdel? Az nem jó ötlet, mert a földtől levegőtlen lesz, és berothad az egész. Valamilyen szinten úgy is komposzt lesz belőle, de így töményen én nem használnám semmire, legfeljebb a kertben szórnám szét, nagy felületen nem tud bajt okozni.
Köszönöm a válaszokat.
Most készítek magasított ágyást, aminek kb a harmadát ez a komposzt adja majd.
Ehhez hozok még földet,így fogom keverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!