Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyi időbe tart kb. 10 m3...

Mennyi időbe tart kb. 10 m3 fát összefűrészeltetni?

Figyelt kérdés
fiatal akácerdő lett először megritkítva, már össze van hordva 2 vagy 3 csomóba. ketten leszünk rá + az ember aki jön majd a szalagfűrésszel, de apám már nyugdíjas szóval kisebb teherbírású, én meg nem vagyok benne a fizikai munkákban ezért szintén
2023. szept. 27. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Látni kellene, de tartok tőle, hogy egy nap alatt se végeztek vele, és mellékesen a beletek is lógni fog a nap végére.

Szerintem tervezzétek úgy, hogy egy nap alatt amit tudtok (nem beleszakadva), azt megcsináljátok, aztán majd megbeszélitek, mikor folytassátok.

2023. szept. 27. 12:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem meg kell annak lenni egy nap alatt. Szalagfűrész az haladós. Ha nem kell hurcolni a fát, akkor a gépes tologatja a fűrész alatt, egy ember tartja a rönk végét, a másik meg adogatja. (2 m-es rönköket feltétezve.)

Szerintem ilyesmiről lehet szó:

https://www.youtube.com/watch?v=dRqLRZm8axo

2023. szept. 27. 16:52
 3/6 A kérdező kommentje:
igen, hasonló mint a videón, mert mikor kivágták akkor fel is vágták őket láncfűrésszel 2-3 darabra, az lett összehordva. ha minden igaz szombaton majd kiderül.
2023. szept. 27. 17:59
 4/6 anonim ***** válasza:
2-es, de kéne még egy ember, aki a lehulló darabokat elveszi. Vagy gyakran meg kell állni és összeszedni.
2023. szept. 27. 22:48
 5/6 anonim ***** válasza:

4

Nem kell, az összeszedés ráér másnap is, gondolom. Ha esetleg túl nagy a halom, és messzire kellene dobni az összevágott fát, akkor odébb viszik a fűrészt két méterrel.

2023. szept. 28. 05:10
 6/6 A kérdező kommentje:
végül hozott a fűrészes is magával 3 embert, így reggel 8-as kezdéssel olyan 11-re végeztünk vele
2023. szept. 30. 12:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!