Kezdőoldal » Otthon » Kert » Cylindra fajtájú cékla mekkorá...

Cylindra fajtájú cékla mekkorára nő meg? Jobb kiszedni vagy hagyhatom még nőni a fagyokig? Nő egyáltalán még a tenyészidő lejárata után? Hogy kell tárolni? Levelét is fel lehet használni? Hogy kell feldolgozni, tárolni?

Figyelt kérdés
Július végén ültettem, 60 napos tenyészidő volt a tasakon.

2023. szept. 21. 09:31
 1/3 anonim ***** válasza:

A tenyészidő azt jelenti, hogy leghamarabb akkor lehet szedni. De utána is nő folyamatosan a szedésig, akár másfél-két kilós se kizárt. (Bár most már kizárt, mert elég későn vagyunk azért. De tavaszi vetésnél nem lenne kizárt.)

Minél tovább hagyod kint, annál tovább tudod tárolni. Kiszedve a szedés napjától kezdve elkezd fonnyadni. Sehol nincs olyan jó helye, mint a földben. Ilyenkor, mikor már hűlnek a napok, meg se vénül, csak nő.

2023. szept. 21. 11:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Hagyhatod a fagyokig. De fagyot ne kapjon!

Pincében lehet tárolni, hagyjál rajtuk pár kisebb levelet.

2023. szept. 21. 16:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Pár fokos fagy nem árt a felnőtt, beérett céklának. Tavasszal, kelés után még árt, de ősszel már nem. A levelei lefagynak, de a gumója nem károsodik. Mondjuk, túl sokáig nem kell reszkírozni, de én elég gyakran csak akkor szedtem ki a végét, mikor már a leveleket lekapta a fagy.
2023. szept. 22. 17:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!