Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitől szárad kifele a futómusk...

Mitől szárad kifele a futómuskátlim?

Figyelt kérdés
Öntözés napjába kétszer. Virágföld. Mégis tele van elszáradt kis ágakkal. A virágföldet ugye keverni kell normál földdel? Mert a bolti az nagyon laza. Vagy az erős napsugárzást nem bírja?

2023. aug. 24. 17:19
 1/10 anonim ***** válasza:

Virágföld sokféle van. Némelyik tényleg nagyon laza. Mások inkább túl kötöttek. Én inkább egy lazát meg egy agyagosabbat keverek. (Florimo - Florasca.) De vannak teljesen alkalmatlan földek is.

Pár fotó nem ártana, megnézni, milyen módon száradnak az ágak. Meg hogy látni-e valami tünetet a még meglévő leveleken, hajtásokon.

Tápoldatozást nem toltad túl?

A futó amúgy nem szereti a túl nagy hőséget, full napot.

2023. aug. 25. 05:23
 2/10 anonim ***** válasza:
A szubalpin klímát kedveli.
2023. aug. 25. 13:07
 3/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy túlzásba vitem a tápoldat, mega táprúd adagokat. Készítettem pár fotót, de tudtommal ide nem lehet mellékelni. Ha mellékelnéd az e-mail címed, el tudnám küldeni. A bosszantó az, hogy eddig mondhatni vakon telepítettem, méteres muskátlikat kaptam, most meg körültekintés, megfontolás, stb., muskátli meg semmi.
2023. aug. 26. 16:22
 4/10 anonim ***** válasza:

Ide jobb oldalra betallózod a fotódat, aztán a kapott linket kommentben kirakod.

[link]

2023. aug. 26. 16:42
 5/10 A kérdező kommentje:

4/4 kösz a linket. Csinálok egy próbát.

[link]

Ezen két kép van, remélem jól érzékelteti problémám.

2023. aug. 28. 09:40
 6/10 A kérdező kommentje:
A póba sikerült. Még egyszer kösz a linket. Most 1/5-öt kérném hogy nézze meg a képeket, hátha van kiút.
2023. aug. 28. 09:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Esetleg még egy közelebbi két nem ártott volna, de ezen a képen nem látok semmi kártevőt.

A levelek olyan módon száradnak, mintha vagy folyamatosan száraz lenne a föld, vagy - ami valószínűbb -, hogy elrohadtak a gyökerek.

A napi kétszeri öntözés tud csinálni gyökérrothadást. A föld alja is biztosan olyan száraz volt, hogy muszáj volt másodszorra öntözni? Nem lehet, hogy lent állt a víz?

Vagy a tápoldat, egy ismerősöm műtrágyával kinyírt komplett gyümölcsfákat.

De a föld az nagyon rosszul néz ki, olyan darabosnak, amilyen nem lehetne. A bal oldali tő mellett mintha egy nagy repedés lenne. Meg ilyen sárga foltok vannak a földben, az nem tudom, mi lehet, agyag vagy homok.

2023. aug. 28. 16:48
 8/10 A kérdező kommentje:

Egy kicsit kevertem a vásárolt virágföldet, mert nagyon lazának tűnt.

A túlzott öntözés lehet, hogy reális, mert azt is tapasztalom, hogy a virágláda alján, néha csöpög a víz. Az újratelepítés segítene? Sokat már nem rontanék a helyzeten.

2023. aug. 29. 09:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Átültetéssel még a meglévő pár élő gyökeret is leszakítanád. Átültetni akkor kell, ha a föld teljesen alkalmatlan. (Persze, így kinézet alapján még azt se zárom ki.)

És ha átülteted, akkor az összes ágát pár centisre vissza kell vágni, mert totál gyökértelenül, viszont sok ággal nem tud életben maradni. Így már virágzás nem várható idén, csak nem pusztul el.

Esetleg még azt lehetne csinálni, hogy az öntözést visszaszorítani észszerű keretek közé (csak akkor öntözni, mikor a föld már két centi mélyen is száraz), és a következő öntözés valami gombaölős vízzel csinálni. (Mondjuk, Mister.)

2023. aug. 29. 19:24
 10/10 A kérdező kommentje:
OK! Kipróbálom. Rosszabb már nem lesz.
2023. aug. 30. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!