1/7 anonim válasza:
"A muskátlik teleltetésére a legalkalmasabb egy világos és hűvös helyiség, ahol a hőmérséklet nem emelkedik 4 -10 °C fölé. Ezen a hőmérsékleten a növény nem fejlődik tovább a tél folyamán, így kiküszöbölhetjük a laza szövetű téli hajtások kialakulását."
2/7 anonim válasza:
És persze fagypont felett érdemes tartani. Tehát 2-5 fok között, én ezt mondanám.
3/7 anonim válasza:
Már be kell szedni. A mostani éjjelek már igen megfogták az erkélyeken a muskátli levelét, ahol még kint van.
4/7 A kérdező kommentje:
Ma reggelre -3 fok volt. Délelőtt beszedtem, de lehet hogy már későn? Majd kiderül.
2014. nov. 24. 17:47
5/7 anonim válasza:
Mostanra ki is derült, gondolom...
Amúgy a futómuskátli kb. 0 fokig bírja, vagy -0,5-ig esetleg.
Az álló meg -3-5 körül fagy meg. Efölött is megkeményednek a levelei, de aztán kiolvad, és él tovább.
Nálunk még nem volt fagy a ház előtti védett helyen, itt még minden kint van.
6/7 A kérdező kommentje:
Már három nap eltelt és én nem látok rajta sérüléseket. A hőmérő külső érzékelője pont mellette volt, úgyhogy tényleg -3 fokot kapott és általában pontos értékeket ad. Az autók ablakai is le voltak fagyva. Tehát válaszolok a saját kérdésemre -3 fokot még kibír. :)
2014. nov. 27. 09:45
7/7 anonim válasza:
Lehet, hogy nem pontos a hőmérő, vagy egyéb prücök adódott, futónak -3-at nem szabad kibírni.
A neten is ezt írják, meg nálam is fagyott már el, amikor egész biztosan nem volt -2.
Az autó ablaka nem jelent semmit, néha már +2-nél is befagy, mikor ráesik a harmat, aztán ennek a párolgása elvon még 2 fokot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!