Kezdőoldal » Otthon » Kert » Istenes Bencét feljelentették...

Istenes Bencét feljelentették mert kivágott egy fát a házánál. Tényleg nem vághatok ki fát a saját telkemen?

Figyelt kérdés
Pl. veszek egy elhanyagolt üres telket amin bálvány és bodzafák nőttek ki százával akkor egyet sem vághatok ki mert engedélyköteles? Külön mind a 160 db bálványfára meg kell kérni az engedélyt pl? De ha csak van egy öreg döglödő hársfám azt sem vághatom ki?
2023. aug. 14. 13:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Igen, önkormányzattól függ.

Budapesten minden kerületben engedélyköteles, ahol eddig néztem. De ott se tart nyilván az önkormányzat minden fát, így csak akkor lesz belőle balhé, ha valaki feljelentést tesz. (Egy ismerősömet azért is feljelentette valami utcabeli, mert egy nagy bozótos fát visszanyesetett szakemberrel, mivel egyrészt a ház homlokzatát verték az ágak, másrészt a szobában nappal is sötét volt tőle, harmadrészt meg az autóval nem fért be az udvarra tőle.)

Ezen kívül általában nagyvárosokban, ill. üdülős részeken kell még engedély a magánterületeken, kisebb, normál településeken nemigen fordul elő ilyen.

Szóval, teljesen településfüggő, országos rendelet nincs rá.

2023. aug. 15. 12:26
 12/12 anonim ***** válasza:
Én Bp., 3. kerületi vagyok és itt nem vághatsz ki fát csakúgy, akkor sem ha saját telken belül van.
2023. aug. 18. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!