A zöldségeket hány naponta kell locsolni?
Nem a naptár a lényeg, hanem a talaj víztartalma.
Én idén az epret egyszer se locsoltam (érésidőben mindig esett), letermés után meg minek kellene. Tavaly kb. heti kétszer csepegtettem, akkora volt az aszály.
Paradicsomot idén egyik telken egyszer se öntöztem, másik telken talán 3x. De most már vagy egy hónapja nem kellett, esett elég. Paprikát 3-4x öntöztem idén. Tavaly ezeket is heti kétszer csepegtettem. Átlagos években összesen 8-10 alkalommal öntözök. (Ez úgy jön össze, hogy esős időben egyáltalán nem, aszályos időben heti kétszer.)
Azzal ne foglalkozz, hogy a talaj teteje porzik-e. A helyesen művelt föld teteje mindig porzik, mert kapálással elvágtad a kapillárisokat, amiken keresztül elpárologna a talajnedvesség.
Öntözni akkor kell, ha a növények közelében kapával vágsz egy 10 cm mély lyukat, és ott lent is száraz a föld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!