Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a baja a leylandi...

Mi lehet a baja a leylandi ciprusnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Pár hete ültettünk 8 darab ley Ciprust, 4 et 4et, más kertészetből, de gyanús nekem az egyik. Mintha konyulna lefele es megy el a színe. A többin is fel fel bukkan olykor 1 - 2 elszaradt elbarnult ág de azok jó színben vannak.

Rendszeresen öntözzük, minden nap. Ültetéskor kaptak lentre egy kis marhatrágyát.

Megtámadta volna valami? Mit ajánlanátok rá?

Előre is koszonom.

Képek:

[link]

[link]

Ezen pedig az a bizonyos elbarnult ág: [link]

2023. júl. 9. 20:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Első ránézésre gomba. Ha nem homokos a talaj és minden nap túl van öntözve akkor könnyen gombásodik. Nem mondom, hogy túlöntözöd csak egy tipp.

Nem láttál véletlenül a kérgen apró dudorokat, kinövéseket? Mert akkor szinte tuti hogy gomba. A barna leveleket, ágakat le kell csípni.

2023. júl. 9. 21:35
 2/12 anonim ***** válasza:

A barnulás lehet akár mechanikai sérülés miatt is. Szállításnál, vihartól... Ha meghajtogatod, nem érzed, hogy baja lenne?

Ha ilyen sok vizet kapnak, és már több hete, az gyökérpusztulást is okozhatott.

A marhatrágya rendes, érett volt, virágföldszerű kinézettel?

2023. júl. 10. 05:26
 3/12 A kérdező kommentje:

Akkor elegendő 2 - 3 naponta öntözni?

Igen olyan volt, de csaj egy marikkal tettem alá es tettem rá földet is. Ez már nem is fog rendbe jőnni? Tehetek valamit érte?

Nem rémlik semmi ilyen elváltozás, dudorokat, de majd megint megnézem.

2023. júl. 10. 10:20
 4/12 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Itt a közeli kép

2023. júl. 10. 16:48
 5/12 A kérdező kommentje:
A levél barnulás miatt lehet mégis gomba? Mivel lenne érdemes leszórni és hányszor?
2023. júl. 10. 16:49
 6/12 anonim ***** válasza:

Mindenképpen le kell nyesni a barna szárakat, nem szabad sajnálni. Nő majd új, de ez fertőzi nem csak azt a növényt hanem a többit is.

[link]

2023. júl. 10. 18:02
 7/12 A kérdező kommentje:

Megveszem leszórom. Koszi.

Gombának latod kép alapján am?

2023. júl. 10. 18:43
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem az.

Én a helyedben nem öntözném minden nap. 1-1 napot hagyjál ki még ilyen melegekben is, amikor öntözöd akkor viszont mehet rá bőven, "elárasztás" formájában.

És a többit is permetezd le, ne csak a beteget.

2023. júl. 10. 20:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom
2023. júl. 10. 23:08
 10/12 anonim ***** válasza:

Az egész növény általánosan rosszul néz ki, ebből úgy gondolom, gyökérproblémája van. Nem biztos, hogy a túlöntözéstől, de az a fő gyanúsított. Gombára utaló problémát nem látok. Attól nem ilyen kókadt hajtások lennének, hanem a rendesen álló hajtások lennének elsárgulva. Szerintem ennek a gyökere már erősen károsodott, de azért még próbálkozz, hátha megmarad.

Ilyen erős árasztásos öntözéssel valószínűleg elég 3 naponta öntözni. Mikor hűvösebb az idő, gyengébb a párologtatás, akkor még ritkábban.

2023. júl. 11. 06:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!