Mivel fertőtlenítsem a sövényvágó kését?
Mert észrevettem, ha lenyírom vele a tuját akkor a levelek elkezdenek barnulni.. a vágás helyén.
Vagy permetezni utána?
Nem bírják lassan ezt a klímát .
Én tavasszal vágtam de nem tapasztaltam hogy száradna,lehet el is késtél vele.
A sövényvágó fémrészét pl. 20%-os ecettel tudod fertőtleníteni.
Utána ha megszáradt, olajozzad be.
A száradásnak nincs köze a sövényvágóhoz. Nem kell fertőtleníteni. Meg nincs is értelme, ha nem minden egyes vágás után csinálod...
A sérült, összenyomott levél leszárad, ez alap. Bármivel csinálod. Azt nem tudom, hogy létezik-e olyan gombabetegség, ami a levelek felületén ülve várja a levelek sebesülést, hogy ott tudjon fertőzni. Szerintem nincs.
Ha mutatnál fotókat, hogy milyen módon barnulnak a levelek, akkor jobban lehetne tippelni.
Az országban kártevő állatok miatt száradnak le ágak a tujákról, permetezéssel megelőzhető.
Tavaly volt akkora aszály, hogy sokfelé valóban kiszáradt sok tuja. Más évben ilyent még nem láttam, csak az ültetés után 1-2 éven belül.
Nem a levelek felületen várja hanem a sövenynyiró felületén várja. Persze ez feltetelezes csak..
Igy nez ki utánna ami nem normál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!