Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mivel élezzem meg a sövényvágó...

Mivel élezzem meg a sövényvágó ollót?

Figyelt kérdés
Kiment az éle egyáltalán nem lehet semmit kezdeni vele, vizes kasza fenőkővel próbálkoztam de csak még jobban elrontom a reszelő se segít, mivel lenne érdemes? Sarok csiszolóval vagy milyen kővel szokták érdemes az ilyent élezni?

2022. aug. 1. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:

És, hogyan élezed?

Remélem nem mint a kést?

Ha úgy kívánja, akkor szét is kell szedni, aztán lapját, és a szélén az élt megfelelő szögbe.

Fenőkövön tolni, szöget, síkot tartva( vizesen).

2022. aug. 1. 16:24
 2/5 anonim ***** válasza:
25%
Sarokcsiszoló al ne, mert tönkrevágod. Sosem lesz sík felületed, egyenes éled.
2022. aug. 1. 16:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Szét kell szedni, és állványos köszörűn meg lehet húzni, ha viszonylag finom kő van rajta. (Ha nem egyenes az éle, hanem ilyen hullámos forma, akkor kínos.)

Ha az egymással párhuzamos oldalakhoz nyúltál, akkor el kell hajítani. A párhuzamos oldalakhoz csatlakozó részeket kell köszörülni, megtartva az eredeti szögeket.

2022. aug. 3. 05:15
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát össze vissza éleztem a fenőkővel de már azóta rájöttem hogy csak a két hajlított vágó felületet kell, sarokcsiszolót akarok, most megyek venni, először a flexel csinálok neki élet a vizes fenővel meg lehúzom a sorját, az állványos köszörű az nagyon drága, de lehet veszek az üzletbe egy teljesen újat persze annak is ki megy az éle meg gyárilag sem olyan élesek, de hát nincsen aki tudna nekem segíteni ebbe valami férfi
2022. aug. 3. 15:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát nem azt mondtam, hogy vegyél állványos köszörűt, hanem hogy olyanon kell megélezni. Nincs ismerősöd, akinek van, és kölcsönadja egy órára? (Bár nőnek azért meg szoktak csinálni ilyet szívességből is. Hol laksz, hátha itt felajánlja valaki?)

Flexszel se lehetetlen megélezni (ha nem is szépre, de használhatóra), de aki nem gyakorlott, annak nem nagyon fog sikerülni.

Ha rászánod az ollódat, hogy elköszörüld gyakorlásképpen, akkor így kell:

Először is befogod satuba. Anélkül felesleges nekifogni extra erős kezek nélkül, mert nem tudod tartani a szöget. (Satud sincs, mi?)

A flexre nem csiszolókorongot teszel, hanem vágót, éspedig olyat, ami már kicsire el van kopva, mert annak a kerületi sebességet sokkal kisebb, nem mar bele egyes helyeken az ollóba, ha nem villámgyorsan dolgozol.

Ha ez megvan, akkor az olló két élének csakis az összesimuló oldalak melletti felületét csiszold, úgy, hogy tartsd az eredeti szöget.

Csiszoláskor a korong majdnem párhuzamos legyen a csiszolandó felülettel.

A korong a vágóél felől a penge hátoldala felé haladjon csiszolás közben, mert különben a sorját ráhajtja az élre.

Én szoktam ollókat köszörülni, és valamilyen minőségben még flex-szel is meg tudnám csinálni, de aki nem gyakorlott flexelő, hááát...

2022. aug. 3. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!