Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen lesz felétek a szilva...

Milyen lesz felétek a szilva termés? Lesz gyümölcs?

Figyelt kérdés

2023. júl. 5. 09:11
 1/6 anonim ***** válasza:

hahaha...van szilva, ringló(a földön)ami még fenn van az mind kukacos...

ennyi...láncfűrész.

sokba fájt a permetszer, az unijó a kis hatóanyagot is tiltja

2023. júl. 5. 11:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem csak szilva, de semmi más sem lesz.

Egy kis meggy volt, két levesre való.

Cseresznye annyi szokott lenni, hogy bambárazabáltam magam belőle, egy darab sem lett. Nem sorolom tovább :D

(Baranya megye)

2023. júl. 5. 12:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

mivel lemosó permeteztem a meggy harmada megmaradt

Szilva ugyanúgy terem, mint tavaly

nyári Alma kukacos de már nem annyira, mint tavaly, mert jobban odafigyelek a permetezésre.

sárgabarack elfagyott, erre is odafigyelek jövőre

2023. júl. 5. 12:52
 4/6 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Szilva nagyon ritkàn nincs. Most is roskadásig van.
2023. júl. 5. 17:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Én nem csak lemosóztam, hanem virágzáskor és virágzás után is kezeltem őket felszívódó szerekkel. Ha jól emlékszem akkor négyszer is a sok eső miatt.

-A meggy elég szépen termett, bár köthetett volna jobban is.

-A ringló szilvám roskadásig van.

-A 4 éves kajszifámon van 7 szem kóstolónak. :D

-A szintén 4 éves korai őszibarackomon a gyümölcs ritkítás ellenére, olyan sok van hogy az összes ágát alá kellett támasztanom, az épp most érik.

-A nyári almáim is tele vannak, idén szerencsére egy kukacosat sem látok a fákon.

Baranya megye

2023. júl. 5. 19:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam lemosózni, mert 30 év alatt azt tapasztaltam, hogy minden létező probléma pont ugyanúgy jelentkezik utána.

Virágzásban permetezem a csonthéjasokat virágmonília ellen, utána meg mindent permetezek, igény szerint.

A szilván jó termés van, több fajtán ritkítani is kellett, mert 10-es, 20-as fürtökben lógott.

Sárgabarack csak 50 kg körül termett a fagy miatt, de fagy nélkül lehetett volna 800.

Őszibarack kevés lesz, csak enni, befőzni nem.

Cseresznye közepes termés lett (bár óriási szemek), meggy nagyon kevés, de ez a tavalyi aszály miatt lehetett, mert virág is kevés volt.

Az almákon túltermés van, a most érő nyári alma apró maradt emiatt, időhiány miatt nagyon későn lett leritkítva.

A körtéket is ritkítani kellene, mert több termés van, mint levél, de hát most se tudok kimenni, mert a radar szerint jön az eső. Ez az év ilyen, mikor ráérő időm lenne, dolgozni valamit, mindig esik.

2023. júl. 6. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!