Gyómölcsfák sebkezelésére mi a legjobb termék?
Jóapám egyszerűen olajfestéket használt és mindig működött. Én ezt, de de lehet, hogy festékezni fogok én is.
Fagél. Rugalmas, időjárásálló, két évig vagy tovább is rajta marad.
A viasz elég gyorsan lepereg, némelyik festékből meg káros anyagot tud felvenni a fa.
A festék arra való a fáknál, hogy a vastagabb száraz csonkot lekezeljük vele, és ne tudjon onnan elindulni a korhadás. De sebkezelőnek nem jó.
Nyáron nem jellemző a sebzésen behatoló baktérium, ezek inkább hidegkedvelőek. Másrészt meg nyáron olyan gyorsan beszárad a seb, hogy betegségnek nincs esélye. Ezért ilyenkor nem kell sebkezelőt használni. Hűvös időben érdemes. Ha vastag ágat vágsz le nyáron, akkor ősszel kend le festékkel.
Ezeknél sokkal jobb a Biocera, az is sebkezelő, méhviasz tartalmú. Íme: [link]
Ezt láthatjuk a közterületi parkokban is, olyan szép piros, amikor bekenik vele.
5-ös: az én tapasztalataim éppen ellenkezőek, a Fagél nem az igazi, a Biocera viszont tartós és remek (jó vastagon kell kenni).
Amúgy a Főkert is azt használja, látszik a fákon, amikor bekenik, mert az az egy piros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!