Legjobb gyümölcsfa?
A mogyoró elég kényes, nem?
Én almát ültetnék, akár több fajtát is, azzal nem nagyon szokott gond lenni.
Nedves alatt nem azt értem, hogy a teteje is nedves, gyökérrész nem szárad ki, tehát 15 centit leásol és giliszták vannak stb, ők ugye a nedvesebb részt szeretik.
Diófákkal mi a helyzet?
A diót rengeteget kell permetezni, a dióburok-fúrólégy miatt. Mondjuk, a mogyorót is kell párszor, ha odatalál az ormányos. De ha a dió megnő, akkor már nem valami egyszerű.
Kb. 10-15 évvel ezelőtt rengeteg nagy dióültetvényt csináltak, azok már túltermelési válságot okoznának lassan, ha nem lenne a dióburok-fúrólégy. Ha felfedeznek ellene valami igazán hatásos dolgot, ami nagy fákra is alkalmas kiskertekben is, akkor beindul ismét a felvásárlás, és leesnek az árak.
De hát mindennel van gond, mindent nehéz eladni. A dió legalább nem annyira romlandó, nem kell hűtőházat építened. Csak hát mások is így gondolkodnak...
Azt nem tudom, mogyoróra mennyire van kereslet, de szerintem megtermelni még ezt a legegyszerűbb.
6
Oké, nálad van az ország egyik olyan diófája a 3 közül, ahol nincs fúrólégy. De üzleti vállalkozást nem lehet arra alapítani, hogy hátha nálunk se lesz, miközben az egész országban el van terjedve. Sokat járok lakott területen kívül (munka miatt), és még olyan fákon is van mindenhol, amik 1 vagy több km-re vannak a legközelebbi másik diófától.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!