Fiatal cseresznyefa csemetének megsérült a kérge, hogyan javíthatnám a túlélési esélyeit?
Vagy nyúl, vagy pedig én voltam figyelmetlen damilozás közben.
Lehet valahogy javítani a megmaradási esélyeit?
Nem volt ott semmilyen seb, ami figyelmet igényelne. Egy régi sérülés nyoma látszódik, ennyi.
Nekem is van egy 30 éves vágás nyoma a kezemen, de azért még nem futok lekezelni. Ezen a fán is a régi sérülés is beforrt már rég, az ilyennel nem kell foglalkozni. Sebkezelőt a friss sérülésekre kell tenni.
Nekem itt úgy tűnik, hogy a túlsó oldal sértetlen. Ha a háncs legalább 1/10 része sértetlen, akkor nem lesz semmi baja. Több esetet láttam már, ami sokkal durvább volt ennél, a fa mégis túlélte, és nagy fává fejlődött.
Nem látni, hogy bármi baja lenne.
Egy kis tápanyaghiány az van, de az lehet a gyökérhiánytól, még nincs, amivel felvegye az ásványi anyagokat. Ha szó lehet túlöntözésről, akkor amiatt is lehet. Meg talaj miatt is. Vagy tehettél valamit a gödörbe ültetéskor. Meg úgy tűnik, nem is lett megfelelő gödör ásva neki.
De alapvetően elég jól néz ki, így első évben elég ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!