Mit jelent az,hogy egy cseresznyefanak a porzoi/pollenadoi,pl. Más fajta cseresznye nevek?
Ahogy előttem már írták.
Ez azt jelenti hogy vagy 2 fát kell ültetned hogy sok cseresznyéd legyen, vagy meg kell nézned a szomszédoknál milyen cseresznyefa van és olyat választani aminek már van pollenadója náluk.
Mi jártunk úgy, hogy a szomszéd fája megbetegedett és kivágták, utána nem volt rendes termésünk a mi fánkon, hiába volt rendes virágzása.
ha nem akarsz ezzel bajlódni akkor keress önbeporzó, azaz öntermékeny fajtát inkább!
Vagy még egy variáció, amit én csináltam:
Utólag derült ki, hogy a méheknek túl messze van a kert másik végén lévő porzófa, így oltottam három ágba Germersdorfit. (Ami minőségben a legjobb, ami csak létezik.) A fa most 80% Katalin, 20% Germersdorfi. A Germersdorfi előbb érik valamivel.
De ugyanezt megcsináltam almafával is, idén már azon is annyi a termés, hogy szerintem ritkítani is kell majd. (Bár ebbe lehet, hogy az almamolyok besegítenek. De rajta vagyok az ügyön, hogy lebeszéljem őket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!