Hogy ment fel ennyire a kútfúrás ára? Jelenleg 20.000 Ft/m alatt nem is találok, 2-3 éve még 10.000 Ft/m és azalatt volt az ára.
A kútfúróknak is drágább lett a kenyér. Mindenkinek emelkedett a fizetése (még ha az inflációtól el is marad a legtöbbünké). Ők sem akarnak ugyanannyiért dolgozni, mint néhány évvel ezelőtt, mert az már jócskán észrevehető életszínvonal-csökkenéssel járna. Te sem maradnál a 3 évvel ezelőtti béreden csak azért, hogy a kútfúróknak jobb legyen. Ők sem maradnának a 3 évvel ezelőtti bérükön, mondanának le az elértéktelenedett keresetük miatt a nyaralásról, és térnének át az olcsóbb parizerre azért, hogy az ügyfeleknek legalább a kútfúrás ne dráguljon.
Hogy meglovagolták-e az öngerjesztő mechanizmus miatt sok helyen pofátlan áremelési hullámot, és rádobtak-e az értéktartáshoz szükségesen túl még egy kis extra áremelést a díjaikra, nem tudom. Azt sem tudom, találsz-e olcsóbbat.
Nálunk a Szigetközben Gy-M-S vármegye, 2023-ban 200K.
Győrben ugyanezért már 300K-t kérnek.
Minden évben összesen 20K-t drágult. Onnét tudom, hogy a szomszéd 2021-ben furatott kutat 160K -ért.
Mi tartozik bele a munka elvégzésébe ? Ez már 1 üzemelő kút,vagy csak a fúrása ? A lerakandó cső m- e sem olcsó. Az szűrő cső elkészitése.A szűrőcső mellé leöntött szűrő kavicsot is meg kell venni.A szívattyut,a hozzá tartozó
csövet még nem is emlitettem.
5-ös
Csak a kút fúrása - ami nagyon kemény kézi munka + csövek vannak bent az ajánlatban.
Házi vízmű 90ezer + tartozékok = ezeket külön meg kell venni igények szerint.
És akkor még nem említették az üzem anyagot amivel kimennek a helyszínre és amivel meghajtják a gépeket.
Annak hogy mehetett fel ennyire az ára?
Még szerencse hogy Magyarország előre megy és nem hátra!
Így jobban élünk mint tíz éve!
És az ország két harmada ezt akarta, éppen ezért lesz ez még drágább is!
Nem akarta ezt az ország kétharmada, sajnos jóval bonyolultabb a választási rendszerünk ennél, sajnos.
3057000 ren szavaztak a fideszre
2464000 ren minden másra, ez nagyon nagyon messze van a kétharmadtól, ez sokkal közelebb van a fele-fele arányhoz, mint a 2/3ad os többséghez.… csak sajnos a választási rendszerünk elég jól ki van találva.
" így nem lesz 2/3 legközelebb.."
Dehogynem lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!