Engedély nélkül fúrt kútra mekkora összegű a bírság, büntetés?
Mekkoráról van tudomásod, vagy tól-ig mennyi lehet, ki mit tud?
Mitől függ?
Semennyit,mert egyenlőre nem is létezik jogszabály erről.
A legutolsó módositásban is az volt,az engedély nélkül fúrt kutakat sem kell bejelenteni.
Azt ki tudja megállapitani, hogy 1 hete fúrták, vagy 2 napja, vagy 20 éve? Ha nem kokecolták akkor az örökélet meg egy nap.
Esetleg, ha a csőnek pomt azon része látszik, ahol a gyártási dátum van nyomtatva, abból lehet következtetni, hogy kb 1-2 éven belül fúrták (ha csak nem áll évek óta a telephelyen a cső és nem egy öregebb széria)
Elvileg 23 decemberéig kell nyilvántartásba vetetni a kutakat, de egyenlőre semmi konkrétum, hogy mi lesz, hogy lesz, ki és hogyan ellenőrzi. Ha egy kissebb aknába lesüllyeszted még a ,,jó akaró'' szomszédok sem látják.
Több évtizede megvan a rendelet, hogy bejelentés nélkül tilos kutat fúrni, és büntetendő. Csak nem foglalkozott a büntetéssel senki. És évek óta hosszabbítják az utólagos legalizálás lehetőségét, de politikai okokból nem merik meglépni, hogy tényleg büntessenek miatta. Inkább megszüntetik a kötelezettséget...
Szerintem most ez a legújabb hír (egyelőre még jogszabály nélkül), hogy ezután 80 m-ig engedély és bejelentés nélkül lehet fúrni és fenntartani olyan kutat, ami a házi vízvételezést nem haladja meg:
2023. március. Ismét a téma terítéken. mostani újság cikkekből se derül ki, hogy is van ez?
Be kell jelenteni? Ha 20 - on éve már ott van, engedéllyel fúrt. És szerintem a napi víz hozama jó ha 200 l.. Legalábbis a mienk...
Rengeteg embernek létszükséglet a fúrt kút vize. pl a mezőgazdasági termeléssel foglalkozóknak.
Nem mellesleg a városba lakó, kerttel nem rendelkezőknek termelnek.
Nekem is. Mert a kertbe ami terem nem lenne elég egy egész évre / szezonra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!