Kb. 20 éve termelünk eladásra (kis tételben), és az idei a 2 vagy 3 legjobb év közt van.
Más években a hőség többnyire tönkreteszi a termést, rásül a málna, az öntözés ellenére. Volt már érés idején 40 fok, mikor a levele is leégett...
Tavaly volt egy szedés, utána már leginkább csak saját részre tudtunk szedegetni. Idén viszont már 3x szedtünk nagyobb mennyiséget (most indulok a 4.-ért), plusz még rajta is rengeteg, és nem is mondanak rossz időt az előrejelzések. És a sok eső miatt nagyok a szemek.
2023. jún. 27. 08:59
2/8 anonim válasza:
Sok málna terem, szépek, de a legtöbb nagyon vízízű.
A gurulós málna bokor termése nagyon finom, a többi csak dzsemnek lesz jó.
Amúgy javaslom próbáljátok ki a ribizli+málna vegyes dzsemet, lekvárt! Nagyon finom, mert nem túl édes, de nem is túl savanyú, tökéletes a kettő együtt.
2023. jún. 27. 09:02
3/8 anonim válasza:
Rengeteg volt és hatalmas szemű. Sokkal nagyobbak és több, mint a korábbi években. Bár már lassan leérik.
2023. jún. 27. 16:22
4/8 anonim válasza:
Fogalmam sincs milyenek voltak a korábbi évek, ez az első nyarunk itt. Egyetlen elburjánzott bokrunk van. Eszméletlen mennyi málna van rajta, nekem komolyan könnybelábad a szemem mindennap, amikor megyek szedni, a gyerekkoromat juttatja az eszembe. Hatalmas szemek, iszonyat finomak, a kis családunknak (és a szomszédainknak) éppen elég bő termést ad.
2023. jún. 28. 14:14
5/8 anonim válasza:
Nekem akkor lábad könnybe a szemem, mikor látom, hogy a boltban mit képesek elkérni egy kis doboz málnáért! Nálunk meg gyakorlatilag úgy nő mint a gaz, sok munka nincs vele. Idén valahogy a büdösbogarak is jobban megkímélték.
2023. jún. 28. 17:46
6/8 anonim válasza:
Igen, akkor is elmorzsoltam egy könnycseppet, amikor megláttam valamelyik nap az AKCIÓS újságban... El is gondolkodtam rajta, hogy ki kéne ülnöm a kapu elé árulni. Pedig nálunk is durván szaporodik, ha kell, ha nem...
2023. jún. 28. 20:32
7/8 anonim válasza:
Igen, nálunk is szaporodik. Meg olyan nagyon foglalkozni se kell vele. Mármint úgy értem, hogy nem kell kapálni, gazolni, permetezni, különösebben metszeni se szoktam, csak tavasszal visszavágom. Tehát nincs vele sok gond. Szedni is jobb mint pl az epret, mert nem kell hajoldozni.
2023. jún. 28. 22:04
8/8 anonim válasza:
A málna sajnos egyre nehezebben viseli az éghajlatváltozás következményeit, nagyon vízigényes és munkaigényes a szüretelése, sérülékeny a termése, azaz amit leszednek az 2 nap múlva már penészedik az üzletekben.
Nagy tételben szoktunk málnát venni termelőtől, 150-200kg mennyiségben és egyre kevesebb a lehetőség erre az országban. Akitől évek óta vesszük ő mondta el mennyire nem éri meg a málnatermesztés. Ráadásul kénytelen volt váltani fajtát ami jobban bírja az időjárás változását - a mostani év kivételesen nedves - annak meg az íze nem a megszokott.
Kertben, saját málnát lehet termeszteni, nekünk is van, imádom. De eladni nem éri meg csak ha odamennek érte és nagy tételben viszik el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!