Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nem pocsékolàs ivóvízzel...

Nem pocsékolàs ivóvízzel locsolni a füvet?

Figyelt kérdés

Làtom,hogy a szomszédsàgban mindenki a vízóra aknàból kiàlló csapból locsol.

Fáj a szívem,hogy a jó ivóvízet pazaroljàk el a füvük locsolàsàra.

Nektek erről mi a véleményetek?

2023. jún. 20. 12:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk hagyományos, mezei gaz van... :D Nagyon ritkán locsoljuk (ha tényleg hetekig tartó szárazság van), mégsem égett ki soha.

Szerintem nem az ivóvízzel locsolással van alapvetően baj, hanem az igényekkel (gazmentes gyep kell). Ha erre nem lenne ilyen szinten igény, annyit locsolni sem kéne.

2023. jún. 20. 14:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Jobb lenne esővízből, de azt ugye előtte gyűjteni kell, a szétosztását meg kell oldani. Nem mindig kivitelezhető, de van ahol kivitelezték. Csak az épületre hullott víz gyűjthető, ergo ahol nincs épület, vagy nem akkora, ott jó eséllyel nem fedezi a csapadék a termőföld vízigényét, úgyhogy ott nincs mese, marad a csapvíz.
2023. jún. 20. 15:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Te mivel locsolod a kertedet??

2023. jún. 20. 15:41
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Jobb esővízből, de amikor pl 2 hónapja nem esett egy csepp se, akkor nehéz.

Kút nem mindenhol megoldható.

2023. jún. 20. 19:17
 15/19 anonim ***** válasza:
73%
Aki ilyen kérdést feltesz mint a kérdező, az tuti, hogy valami tömbházban lakik.
2023. jún. 21. 11:17
 16/19 anonim ***** válasza:

11. Meg fogsz lepődni de a "gaz" is lehet szép ha nyìrva van es locsolva. Na jó van egy két gyom amit utálok, mint pl a pitypang. Már messziről látni es nagyon gyorsan nő. Én utálom ha el van hanyagolva mert itt-ott foltokban kiszárad, ritka, a föld porzik. Egyszerűen igénytelen kinézete van. Annál meg az is jobb ha csak tiszta föld van, oldalt virágokkal pl. Az még lehet szép.

Kifejezetten pázsitot nem ültetnek olyan sokan mint gondolod.

2023. jún. 22. 12:51
 17/19 anonim ***** válasza:

Sajnos sok az ilyen 1bites alak mint a kérdező is, akinek nem jut el a tudatáig, hogy a növények termelik az oxigént is ami nélkül megfulladna!

Locsolás nélkül viszont elpusztulnának.

A kiskertekben való locsolás csak egy apró csepp ahhoz képest amennyi vizet majd az akkugyárak felhasználnak.

Sok millió litert naponta.

2023. jún. 22. 16:34
 18/19 anonim ***** válasza:

16# Nem lepődök meg, a mi "gazunk" szép. Ritka locsolás mellett is... Nekem legalábbis kielégíti az igényeimet. És de, sajnos rengetegen gyepesítenek. Többen, mint gondolnád. :)

A kérdező pedig szerintem nem egysejtű. Gondolkozó egyén és valahol igaza van, az más kérdés, hogy sok helyen nincs más opció.

2023. jún. 22. 16:55
 19/19 anonim válasza:
Pont olvastam a napokban, hogy valamelyik országban betiltották a kocsimosást. Pont a vízhiány miatt. Közben olyan is van, hogy tilos hordóba esővizet gyűjteni... Fuck logic.
2023. júl. 24. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!