Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nem pocsékolàs ivóvízzel...

Nem pocsékolàs ivóvízzel locsolni a füvet?

Figyelt kérdés

Làtom,hogy a szomszédsàgban mindenki a vízóra aknàból kiàlló csapból locsol.

Fáj a szívem,hogy a jó ivóvízet pazaroljàk el a füvük locsolàsàra.

Nektek erről mi a véleményetek?

2023. jún. 20. 12:12
1 2
 1/19 anonim válasza:
70%
Pazarlás, de akkor mivel locsoljon? Szenyvízzel?
2023. jún. 20. 12:42
 2/19 anonim ***** válasza:
87%
Nyugi, 10 év és nálunk is 30-40 Ft lesz egy liter vezetékes víz, mint most az araboknál.
2023. jún. 20. 12:44
 3/19 anonim ***** válasza:
89%
A Wc használatnál nem ez van.
2023. jún. 20. 13:07
 4/19 anonim ***** válasza:
89%
Ha nincs más lehetőség, mivel locsoljon, tejjel?:)
2023. jún. 20. 13:28
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel kútról locsolok, kánikulában egy héten egyszer, mert olyan füvünk van, ami nem igényli a locsolást. Különben is utálok füvet nyírni, locsolással nem gerjesztem a növekedést.

Akit érdekel, ilyen:

[link]

De ha nem lenne kút, én is vezetékessel locsolnék, mert minden bekerül a körforgásba, (a vécé víz is) a víz ettől még nem fog eltűnni.

2023. jún. 20. 13:30
 6/19 anonim ***** válasza:
5: És hogy néz ki, mikor már fű van belőle?
2023. jún. 20. 13:36
 7/19 anonim ***** válasza:
93%

Locsolni nem pazarlás, mert a bármilyen növények csak a levegőt tisztítják.

Pazarlás a vécék, medencék ivóvízzel lehúzása, feltöltése, de ezekre sincs egyéb általános érvényű alternatíva.

2023. jún. 20. 13:39
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Jól!:)

Mi ennek alapján kaptunk kedvet rá:

[link]

2023. jún. 20. 13:45
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
8: Én itt se látok képet róla...
2023. jún. 20. 13:48
 10/19 anonim ***** válasza:
53%
Nem pazarlás, csak amolyan felesleg, luxus vagy hogy mondjam. Sok helyen állandó az ivóvíz hiány nyaranta már itthon is, közben a vízművek küzdenek a rezsicsökkentés miatt befagyasztott árakkal, az egyre növekvő bérigényekkel és energia árakkal. Mostmár az ország összes társasága veszteségesen üzemel és akkor az IVÓvizünket elpazaroljuk "IVÁS" helyett másra. Nekem ez nem fér a fejembe. A locsolásra szánt vizet nem kellene rengeteg energia árán megtisztítani és eljuttatni a felhasználókhoz, de ránézésre vezéreink sem tudják melyik ujjukba harapjanak (kúttörvény kuszasága). Szóval ez egy nagy naaagy kérdőjel. Amíg nincs más, azzal fog locsolni, mert mivel? Akinek van kútja és/vagy gyűjti a csapadékvizet, az meg azzal, de 90%-ban gazdasági megfontolásból sajnos és nem egyébb fenntarthatósági megfontolásból. Értsd: nem kell fizetni érte.
2023. jún. 20. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!