Mivel tápozzák a palántákat a piacosok?
Az én palantám még alig bujt ki a földböl, a piaci meg 30 cm-es és egy kis 5x5 ös cserépben van. Full gyökere van.
Mit csinálnak ezekkel, mivel táplálják?
Az oké de mikor?
Mert az nagyon nem mindegy.
És azóta csak nemrég kelt ki??
Akkor azt már leginkább kihajítani érdemes.
Én március közepe felé szoktam virágládába veteményezni, utána kelés után megy egy üvegezett előtérbe, és amint lehet, megy a szabadba, mert bent nincs megfelelő helyem, szobában megnyúlna. Ha jön egy hideg idő, akkor pár napra visszamegy az előtérbe.
Május elseje körül kiültetem, bármekkora is.
Kétszer tápoldatozom kiültetésig, olyan általános tápoldattal, amilyen éppen van itthon.
A piacos palántákat később kezdik nevelni, ott a meleg meg a sok fény a lényeg. Meg persze, a tápoldat. Abból meg minden termelő mást használ.
Azt is írtam. :)
Ami éppen van itthon.
Wuxal, Vitaflóra, Zöldítő komplex, stb. A csomagoláson leírt dózisban használom. Egyszer az első maradó levelek kifejlődése táján (maradó levél: a sziklevelek utáni levél), aztán egyszer még április vége táján. Ha úgy látom, hogy nem fejlődnek eléggé a palánták, akkor még közben is egyszer.
(Én, mint az előző leírásból is kitűnik, nem eladásra termelek palántát, csak saját részre, régebben 4-500 db-ot is, plusz még vásároltam is ismerős palántatermelőktől. Sokat jártam hozzájuk, és tőlük tudom, hogy hogy megy a nagybani palántanevelés.)
Szintén hobbista vagyok: szerintem itt az ablak a kulcsszó. Szegény növényeknek a házban olyan, mint egy barlangban. Szép és jó dolog az ablak, de ha meggebedsz sem éri annyi fény az ablakban őket, mint egy üvegházban vagy üvegezett előtérben. Kevés fény = kevés fotoszintézis = fejletlen növény.
Nyugatra néző ablakban nevelem a palántáimat és ahogy az idő engedi, szoktatom ki őket. Sose lesznek akkorák, mint a piacos palánták, a piacon viszont sosem fogok Malakhitovaya Shkatulkát találni. Valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!