Palántákat mégis , hogyan neveljek? Ablakban megnyúlik, foliám, meg különleges kisházam nincs
május elején azt, és olyant veszel a piacon, amihez kedved van. Aki nem profi, annak a házi vetés csak nyűg.
Nem jársz rosszabbul.
Igazad lehet, mert tavaly is úgy jartam, hogy sehogyse,
Piacon kellett vennem.
Akinek nincs farka, az ne akarja csóválni. Ennyi.
Ha nincs olyan helyed, ahol szép palántát tudsz nevelni, és nem is akarsz rá sokat költeni, akkor hiába minden.
Sok ráfordítással tudsz palántát nevelni, ha csinálsz beltéri fóliát, és hűtéssel-fűtéssel megfelelő hőmérsékleten tartod, meg növénylámpákkal világítasz. Ha te írtad a másik kérdésben a 18-19 fokos konyhaablakot, akkor oda elég a plusz világítás, 10-12 E Ft értékben. De ha nem vadkendert nevelsz, akkor nem nagyon éri meg.
Nekem fűtetlen üveges előterem van. Március közepétől veteményezek meleg szobába. Aznap, mikor kikel valami, az adott ládát kirakom az előtérbe. Pár napon belül általában már lesz olyan meleg időjárás, hogy nappalra ki lehet tenni őket. Kint nem nőnek ugyan sokat, de naphoz szoknak, erősödnek. Néhányszor még be szoktam vinni éjszakára, de lehetőség szerint már nem sokat. Ha bejön valami hideg idő, akkor pár napra visszakerülnek az előtérbe. Április második felétől kezdenek jobban nőni. Május legelején palántázom ki őket. Ilyenkor még kicsik, de stramm, erős növények, és nem vágja haza őket a full napsütés, meg hogy nem öntözöm őket minden nap. Nekem erre van lehetőségem, ezért így csinálom.
Én 3 éven is próbálkoztam itthon palánta neveléssel.
Ebből 2 éven csak ilyen kis satnya palánta kezdemények lettek, egyik éven ki sem keltek igazán a magok.
Szóval én is úgy voltam hogy ezt meghagyom a hozzáértőknek és inkább beszerzem minden tavasszal a piacon amilyet szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!