Ha az indián banán (pawpaw) még mindig nem hajtott ki, pedig 20 centi magas, akkor még élhet?
Mert, mi azzal a probléma, hogy bármikor ültethető?
Valami el lett bszva. Hogy mi, azt legfeljebb te tudhatod, mert én nem voltam ott.
Mikor vetted? Személyesen? Mikor ültetted? Porzópartner megvan még?
Nem véletlenül tettem fel azokat a kérdéseket.
Télen is pont kell velük foglalkozni, amennyiben cserepesek. Ha kiszáradnak, vagy ha a cserépben megfagy az ágnál sokkal fagyérzékenyebb gyökér, akkor vége. Tavaszig életben marad esetleg gyökérfagyás esetén, de kihajtani nem fog. Kiszáradás esetén már tavasszal se élnek az ágak. Ezért kérdeztem, hogy személyesen vetted-e, mert akkor láthattad, hogyan teleltették, pl. szabadban vagy fóliában. Az 99%, hogy már halottan kaptad. Az agyonöntözést kivéve más oka nemigen lehetett, hogy elpusztult még kihajtás előtt.
A legtöbb fajta nem önporzós. Létezik, de nagyon ritka, szóval megvan a lehetősége, hogy eleve átvertek. Azért kérdeztem a porzópartnert, hogy van-e, mert akkor ahhoz kellene venni másikat.
Specifikus kártevője nálunk nincs (ugye, a tápnövény híján), de különböző általános kártevők rámennek. Nálam eddig amerikai lepkekabóca és bivalykabóca tett látható kárt, valamint a rózsabogár szereti eszegetni a virágait.
Írj az eladónak, hogy ki se hajtott. Hátha ad újat, vagy valami más növényt az árában. Esetleg ha több ilyen visszajelzést kap, akkor kártérítést kér ő is attól, akitől vette az oltványokat.
Kizárt dolog, hogy éljen.
A neten már 5-6 E körül lehet találni. Legalábbis, szezonban.
Ha érdekel, nekem van 2 db ilyen 50-60 cm-es oltvány (egy vödörbe ültetve, szóval szét kell majd szedni), egyik Mango, a másik Wells fajtájú. Még egy harmadik (kicsi) is van a vödörben, az ilyen kis termésű félvad fajta, amit alanynak használok, csak azon nem fogta meg az oltás, az önporzós. Ha jársz Heves megyében, 10-ért odaadom vödröstől a 3-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!