Kezdőoldal » Otthon » Kert » Indián 37 olajcsere?

Indián 37 olajcsere?

Figyelt kérdés

Adott egy Szentkirályi Indián 37 típusú kapálógép.

[link]

Ez mint ami a képen szerepel.

Ebben kéne némi segítség, az olajcseréhez.

Fenn a motor pont a képen nem látható oldalán megtaláltam az olajbeöntő nyílást, viszont kiengedőt sehol sem. Az olajszintet látom, tehát az megvan meddig kéne tölteni.

Illetve a hajtóműve szintén kérdéses.

Egyetlen csavar van rajta középen, azon gondolom le ereszteni, de feltölteni hol kell?

Azt néztem már, hogy miylen olaj való külön a motrba és a hajtóművébe, viszont képekkel illusztrált leírást véletlen sem találtam.

2016. máj. 19. 06:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem a hajtómű típusát kellett volna írnod, hanem a motor típusát.

De mindegy is, majdnem biztos, hogy nincs rajta leengedő nyílás, nagyon kevésen van. Az én Honda motoromra pl. lyukat fúrt és bemenetelte egy illető, de alapból nincs rajta leengedő.

A beöntőn kell kiönteni is.

Amikor befejezed a munkát, tehát az olaj jó híg és fel van keveredve, akkor lekapod a bilincset, és a felső részt fejre állítva a beöntő nyíláson kiöntöd az olajat valami edénybe, amit nem kap össze a hő, tehát pl. elvágott PET palack nem jó.

Aztán ha lehűlt a gép, öntöd bele az újat, a nívópálcán lévő vonásig. A motor vízszintes legyen.

A hajtómű elején lévő csavart kiszeded, ugyanígy munka után, és előrebuktatva kiöntöd a régi olajat.

Aztán ugyanitt beöntöd az új olajat.

A lyuk aljáig kell tenni, tehát hogy éppen elkezdjen kifolyni rajta. (Hátradöntve könnyebb beleönteni, csak közben néha engedd vissza a földre, megnézni a szintet.)

2016. máj. 19. 07:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Utánanéztem, ez valószínűleg Tecumseh motor, ilyenem még nem volt.

Ha nem látsz rajta leeresztő csavart, akkor vagy nincs, vagy az a kategória, aminél a motort leszerelve látnád meg ezt a csavart, amit senki nem csinál (mert csak hideg állapotban lehetne jól szerelgetni), tehát úgy cserélj olajat, ahogy írtam.

2016. máj. 19. 08:05
 3/3 A kérdező kommentje:

Tecumseh motoros igen.

Köszi, akkor így állok neki majd. :)

2016. máj. 19. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!