Krumplibogár ellen hogyan kellene védekezni? Mivel lehetne lepermetezni? Gazdaboltban kapható egyszer is érdekelne és bármilyen házi praktikát is szívesen fogadok.
Tavaly ültettem először krumplit, akkor nem volt egyetlen egy sem. Idén viszont volt néhány nagy méretű. Kb naponta összeszedegettem és ahol a levél alján találtam sárga petéket, azokat összenyomtam. Biztosan nem találtam meg minden petét, mert tegnap több kis bogarat láttam a krumplin, ették a levelét. Mivel tudnám megvédeni a növényt?
Neten olvastam házi trükknek a fahamut és az összeszedett bogarak ledarálását és a kapott lével lefújni a növényeket. Nem tudom, hogy mennyire használnak ezek.
Tejes permetet ajánlok. A bogarak nem tudják megemészteni a tejfehérjét, a kazeint és feldobják tőle a pacskert. Egyéb élősködők, mint pl. a levéltetvek ellen is jó és kalciumforrásként erősebb lesz tőle a növény, viszont hígítani kell feltétlenül vízzel, de már nem emlékszem milyen arányban. Sima kalciumpótlásra paradicsomnál 1:10 arányban, itt valószínűleg több tejre van szükség.
Teljesen bio és hatásos és nem is drága, lebomlik, meg eleve nem káros.
Nézz utána milyen hígítását javasolják. meg milyen zsírtartalmút.
BENEVIA permetszer biztosan el vísz minden bogarat.Igaz ez 2 es kategóriás,de kis boltokban azért adnak,mert ők a forgalomból élnek.Évente 2 x permetezni.
Takarítja a lárvákat is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!