Krumplibogár ellen mi a jó szer 2019-ben?
Nincs ilyen.
Mospilantól le szoktak menni, ha nem is tart a hatása pár napnál tovább. Nem lehet, hogy túl híg volt a permetszer, amit kiszórtál?
Eddig is a Mospilan volt az egyetlen III. kategóriás felszívódó, az Apacs II. volt. Ha meg be tudsz szerezni ilyen szereket, akkor kérdezd meg a gazdaboltban, hogy mit tudnak adni. Pl. Confidor, Kohinor.
III. kategóriás kontakt pl. a Karate, ami nem nagyon hatásos, de 1-1 alkalommal az előírt dózis dupláját használva lehet némi hatást elérni.
Köszi! Igazából valamit talán használt a Mospilán, mintha belassultak volna tőle, de itt is írják, hogy már nem jó:
"A készítmény felhasználása burgonyában a 2019.02.22-én kelt 6300/568-1/2019 számú forgalomba hozatali és felhasználási engedély módosítása határozatban a hatóanyaggal szemben kialakult rezisztencia miatt visszavonásra került."
Ettől függetlenül kifújtam még egy adagot belőle, hátha ritkulnak valamit tőle.
Oké, akkor már egyáltalán nem létezik szabadforgalmú felszívódó szer krumplibogár ellen.
Ezt még nem vettem észre, mert a rengeteg, kiirthatatlan bogár miatt erre az évre felfüggesztettem a krumplitermelést, és nem kísértem figyelemmel a dolgokat.
Másfélszeres dózissal persze hat azért, ha jobb ötlet nincs, csak ilyenkor meg kell duplázni az ÉVI-t.
Egy bio ötlet, amit nyugdíjas ismerős dolgozott ki: ha van ráérő ember a családban, akkor tavasszal kell venni 3 kis pulykát, az az egyetlen madár, ami szereti a krumplibogarat. Ha kézhez szoktatod őket, akkor követnek, mint a kiskutya. Naponta egyszer leviszed őket a krumpli közé, kárt nem csinálnak, csak összeszedik a bogarakat. Aztán ősszel eszel sült pulykát krumplival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!