2021-ben létezik valamilyen házi kerti rovarirtó szer burgonyabogár ellen?
Nem írtad, hogy mekkora mennyiség.
Sok tippet olvashatsz a neten melyek mind haszontalanok sokszor a permet sem viszi le rendesen nem minden permet hatásos.
Ha mégis kézzel szednéd akkor először a lárvákkal kezd azok okozzák a legnagyobb gondot majd ha kikelnek.
Egyetlen működő házi módszer létezik a kézzel leszedegetésen kívül: a pulyka. Ez ugyanúgy amerikai származású, és természetes tápláléka a krumplibogár. Egy nyugdíjas ismerős vett 3 kispulykát tavasszal, azok egy idő úgy követték, mint a kutyák. Minden nap egyszer levitte (lehívta) őket a kertbe, és azok szépen összeszedték a krumplibogarakat.
Ősszel meg aztán volt sült pulyka krumplival.
Én mikor meguntam, hogy 5 naponta kell permetezni a bogarak tömegei miatt, egy évet kihagytam a krumplitermesztésben. Akkor csak a paradicsomot meg a padlizsánt kellett miattuk permetezni. Tavaly már megint volt krumplim, kb. 100 m-nyi, és egyszer se kellett permetezni, elég volt hetente kétszer végigmenni rajta, és leszedni, amik jöttek a környékről. Egész évben talán 3-4 alkalommal volt nagyobb munka, mikor viszonylag sok kicsi kelt ki, de többnyire nem voltak sokan.
A szabadforgalmú szerek sokat nem érnek, egy idő után már immunisak lesznek rá.
Union kívüli piacra szánt szerrel fújtuk, az hatott valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!