Honnan kerül a krumplibogár a krumplimra?
Hát te lehet... A válaszok alapján eléggé valószínűsíthető
Valami értelmes ember is válaszoljon... Ha hívő az se baj de én jobban bízom az ateisták ban
Mert aki számára az hihetőbb, hogy valami jó fej lény csak úgy teremt get egyik nap földet másik nap állatokat (nem mondok példát)
Minthogy évmilliárdok alatt az anyag fejlődése útján jutottunk el hátha nem is oda ahol most vagyunk de....
Na szóval aki számára az első verzió hihetőbb.....
Mit mondjak inkább nem mondok semmit
1-es válaszoló bocs"... Nem veszem komolyra amit válaszoltál.... Te se értsd magadra az én válaszomat.
Úgy gondolom viccelsz.... Belefér
A krumplibogár úgy szaporodik, hogy az anyukája a krumpli levelének aljára tojja, ott kikel, és folyamatosan eszik, hízik, közben háromszor levedli a régi bőrét, amit kinőtt.
Mikor eléggé megnőtt, akkor bemászik a földbe a krumplibokor alatt, bebábozódik, két hét múlva kikel, előbújik, szexpartnert keres, aztán kezdődik elölről az egész, évente 2-3 nemzedéke van.
Az utolsó nemzedék már nem kel ki a bábból, hanem ebben az állapotban a földben marad. Onnan csak következő évben, április vége, május eleje táján jön elő, mikor már kezdenek kikelni az új krumplinövények. Általában nem ugyanoda szokták az emberek ültetni a krumplit, ahol tavaly volt, de semmi gond, a bogaraknak szárnyuk van, a tizedik szomszédból is odatalálnak hozzád, vagy ahol krumplit látnak.
Hiába próbálkozol kiirtani őket, mindig van olyan trehány barom a környéken, aki elülteti a krumplit, de utána nem foglalkozik vele. Aztán mikor egy hónap után kivetődik a kertjébe, meglepetéssel konstatálja, hogy a bogarak bizony zavartalan magányukban lerágták az összes krumpliját. Ilyenkor nem azon gondolkodik, hogy mekkora barom volt ő, hogy nem permetezte le a bogarakat, hanem "beleverem én a ..szom, kertészkedni nem éri meg" felkiáltással nem megy ki többet a krumpliföldjére, és ott nyár végéig előállítódik a fél falunak elegendő bogár.
Köszi!!
Szomorú vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!