Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan szaporítsam a málnát?

Hogyan szaporítsam a málnát?

Figyelt kérdés

Ősszel ültettem egy pici szabadgyökerű málnatövet. Idén hajtott még egy sarjat, most így két vessző van, van rajta termés is. De csak ez az egy bokrom van, ami igazából két vessző.

Olvastam, hogy lehet dugványozni, de mit honnan vágjak le és mikor? Totál fogalmatlan vagyok, de szeretnék jó sok bokrot, a gyerekek imádják, de idén ahogy nézem, lesz vagy 20dkg rajta, nagyobb sarjadzásra számítottam.

2023. jún. 3. 19:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Azt az új hajtást kell majd visszavágni. Más nem lesz jövő tavasszal...

Minden hajtás (ha megfásodik, vesszőnek hívjuk) két évet él. Az első évben egy sima zöld hajtás nő ki a földből. Ezt a következő tavasszal visszavágod. Abban az évben majd oldalhajtásokat hoz, amiken termés nő. Ha letermett, akkor elszárad. De akkorra már ott lesznek a még újabb hajtások.

2023. jún. 4. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!