Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi túrta fel pár nap alatt a...

Mi túrta fel pár nap alatt a kertem?

Figyelt kérdés

Tele van járatokkal az előkert. Fogalmam sincs mi lehet, a kutya észre se vette, ami őszintén meglep mert megfog mindent ami mozog és a kert ennek a részében van a legtöbbet a kutya

Nincsenek tipikus vakond földkupacok, a járatok kb 5-7 centi szélesek, nem vettem észre (még?) hogy gyökereket rágott volna, de a járatok közvetlen a föld felszíne alatt vannak.. Megpróbáltam hogy sok vizet engedtem egyszerre a járatokba de nem jött felszínre semmilyen állat

Nagyon elkeserít mert idén megküzdöttem már mindennel ami csak előfordulhat, gomba, tetvek, rengeteg csiga, pajorok, a sok esőtől is rohad egy csomó virág.. kezdem feladni, köszönöm ha valaki segít 🫶🏼

2023. jún. 2. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mezei pocok lesz az. keress rá
2023. jún. 2. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:

nálam ugyanez a szitu. A szomszéd macskája tudhat valamit, mert az türelmesen figyeli a dudorokat.

Engem nem zavar a vakond, néhány hét, és maguktól átmennek a szomszédba, aztán onnan is tovább.(idén különösen nagy vakondcsalád lakmározik a príma fekete kerti földben)

2023. jún. 2. 21:57
 3/7 anonim ***** válasza:

#1 vagyok.

Nem ilyenek a lyukak véletlenül? [link]

Mert akkor ahogy írtam, mezei pocok! [link]

2023. jún. 2. 22:02
 4/7 anonim ***** válasza:

A vakond csak akkor gyárt vakondtúrást, ha mélyre ás járatot, és valahová "tenni" kell a sok felesleges földet, amitől már nem fér.

Ilyenkor, nyáron közvetlenül a földfelszín alatt ás, és egyszerűen megemeli a felszínt, így lesz hely a járatának. Nálam is van bőségesen. Évente vagy 2-t sikerül elkapni.

2023. jún. 3. 06:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Szinte biztos vagyok benne, hogy lótetű vagyis lótücsok túrja a kerted.

Nálunk is van. Ez egy méretes rovar pont ilyen járatokat fúr a földbe a felszínen látod a felnyomott földet a járatok felett.

Teleszórtam a területet csigák elleni kék granulátummal valószínűleg hatott mert azóta nem látok új furatokat.

Kiskertekben elég ritka a pocok. A vakond meg jellegzetes turást csinál.

2023. jún. 3. 07:43
 6/7 anonim ***** válasza:

5

Ez igen méretes lótetű lehet, ha 5-7 cm átmérőjű járatokat ás magának...

A vakond egyáltalán nem csinál túrást, mikor a felszín alatt ás járatokat. Mivel ilyenkor nincs felesleges föld, amit ki kell túrni, hanem csak felnyomja a felszín felé a járat plafonját. Nálam többszáz méternyi járatot szokott ásni 1-2 hét alatt úgy, hogy egyetlen túrás sincs a vetemény közt, csak szárad el minden, mert a sorok alatt szokott ásni, ahol a gyökerek miatt nem omlik be a megemelt föld.

2023. jún. 3. 11:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, segítségeket ❤️
2023. jún. 3. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!