Kezdőoldal » Otthon » Kert » 1 éve elhatároztam, hogy...

1 éve elhatároztam, hogy állat, főleg madárbaráttá teszem a kertem. Gondoltam a bogaraknak is csinálok valamit. Építettem egy bogárhotelt. Azóta nem jönnek a madarak. Miért?

Figyelt kérdés

Szóval az említett bogárhotelt ( [link] )

egy elég élénk színű kültéri festékkel kezeltem, hogy bírja az időjárást. Mióta kihelyeztem az itató-etetőtől kb 5 méterre, azóta nem jönnek a madarak. Ha igen, akkor elég félénken. Azért nem értem, mert az odúkat és az etetőt is ezzel kezeltem. Mit lehet tenni, hogy eltüntessem ezt az élénkséget. Egyébként pár napja bekentem sárral, hátha, és jöttek a madarak. Csak az ugye nem túl sokáig marad meg. Mit lehet tenni?

2021. máj. 25. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mikor raktad ki?

Mi is igyekszünk madárbaráttá tenni a kertet, a kis hülyék minden változást több napos bizalmatlansággal díjaznak. :DD De pár nap után megszokják az új tereptárgyat és jönnek újra.

2021. máj. 25. 15:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy csak véletlen? A madarak nálunk is hol ennyien vannak, hol annyian.
2021. máj. 25. 15:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy véletlen. Múlt héten szerdán került ki. Azért tartom érdekesnek, mert eddig bármit lefestettem, semmi nem zavarta őket. Ez valamiért igen. :/
2021. máj. 25. 15:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem darázs-garázsnak hívják? :) Persze tudom, hogy az is téves, mert inkább poszméhek lakják. Próbáld meg valamilyen védettebb helyre tenni vagy távolabb az itatótól, mert előfordulhat, hogy a lyukakban fütyülő szél zaja zavarja őket. Nekem egy fedett beugróban van és a dongók meg egyebek ott is megtalálják hamar.
2021. máj. 25. 16:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
#4, most már inkább rovarhotelnek, bogárhotelnek vagy méhecskehotelnek hívják, szerintem azért, mert a darazsaknak nem olyan jó a PR-ja (hiába fontosak ők is a beporzáshoz).
2021. máj. 25. 16:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!