Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit a tehendő a málnabokorral?

Mit a tehendő a málnabokorral?

Figyelt kérdés
Egy oriasi bokor nőtt. En azt hittem ezt sorban kell ültetni. Ugy is ültettem, de most 1 honap alatt egy óriasi bokor nőtt. Ezzel mit krll tenni?

2023. máj. 23. 23:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Persze ha csatlakozol.
2023. máj. 30. 15:37
 12/16 A kérdező kommentje:
2023. jún. 2. 11:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, a málna ilyen, sarjadzik. (Ennyire bőségesen azért nem szokott.)

Tavasszal kiválasztod, hogy mennyi szálat hagysz meg tövenként. (Ilyen erős bokornál lehet 4-et is.) A tetejükről a vékony részeket levágod. A maradékot hozzákötöd a karóhoz, vagy csinálsz kordont, két oszlop én 3 sor drót kell hozzá.

Május vége felé a földből előtörő hajtásokat kesztyűvel kiszaggatod, kivéve azt a pár szálat, amit meg akarsz hagyni jövő tavasszal. (Meg esetleg még 1-2-t tartaléknak. Meg esetleg a karótól távolabbit is, ha szaporítani akarod.) Elvágni nem jó, mert egy hét alatt újrahajt.

2023. jún. 2. 11:53
 14/16 A kérdező kommentje:
Namost ezt nem lehet rögziteni, de nem is kell, mert áll ez magatól, de nagyon sürű. Vagy tucat tő körbe körbe. A baj még hogy most honnan tudjam hogy melyik tő az ami igy szaporodott? Mert a közelben van még masik 2-3 tő is ami szinten szaporodhatott. Abból van más fajta is. Nem tudtam hogy ez igy fog történni..
2023. jún. 2. 12:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ezt utólag már nem lehet tudni... Kivéve, ha van valami jellegzetesség. Pl. rettentő tüskés, vagy éppen az alsó részen egyáltalán nincs tüske, vagy alul nagyon vastag hajtás nő, ami aztán nyár végétől vékony, nagyon hosszú részben folytatódik... Ilyesmik. De a legtöbb fajtának nincs olyan 100%-ban biztos ismertetőjegye. Ezért is nem szabad több fajtát egymás közelébe ültetni.
2023. jún. 2. 17:15
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. jún. 3. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!